Za današnji ručak predlažemo vam tanjir zdravlja: Piletina u sosu od paradajza sa integralnim pirinčem (recept)
Piletina u sosu od paradajza – sočni komadi mesa u pikantnom sosu s prilogom od integralnog pirinča
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.
Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* nekoliko kašika gustina
* 1/2 kašičice đumbira u prahu
* malo soli
Za sos:
* 3 čena belog luka
* 150 g kečapa
* 1 kašičica senfa
* 1 kašika soja sosa
* 1 kašika meda
* ulje
Pročitajte: Idealno za doručak i večeru – Slano pecivo sa kobasicama (recept)
Za rižoto:
* 1 srednji struk praziluka
* 1 manja glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 50 g kukuruza šećerca iz konzerve
* 1 crvena paprika roga
* 150 g integralnog pirinča
* soja sos
* ulje
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na kockice, posoliti po ukusu i uvaljati u
mešavinu đumbira i gustina.
2. U dubljem tiganju zagrejati ulje, pa spuštati u njega kockice piletine u
nekoliko navrata i pržiti ih dok blago ne porumene. Izvaditi ih i ostaviti na
toplom.
3. U masnoću od mesa dodati kečap, soja sos, senf i med, posoliti po ukusu
i prokuvati. Pred kraj kuvanja ubaciti pasirani beli luk.
4. U sos ubaciti piletinu i sve zajedno kratko prokuvati. Ostaviti po strani.
5. Posebno pripremiti rižoto. Pirinač obariti, a zatim ga oseciti od suvišne
tečnosti. Posebno u većem tiganju na malo ulja propržiti praziluk i crni luk
isečen na kockice. Dodati pasirani beli luk i crvenu papriku isečenu na
kockice, pa pržiti dok paprika ne omekša.
6. Ubaciti kukuruz šećerac i integralni pirinač, začiniti soja sosom i
promešati. Piletinu u sosu poslužiti na rižotu.