Pecivo sa kobasicom
bakina kujna

June 11, 2023 15:00

By

Idealno za doručak i večeru: Slano pecivo sa kobasicama (recept)

Pecivo sa kobasicama – slane kifle pripremljene na gurmanski način

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 30 min.
pečenje: 25 min.

Sastojci:
* 400 g brašna
* 20 g svežeg kvasca
* 1 kašičica soli
* 3 kašike ulja
* 100 ml jogurta
* 100 ml vode
* 1 jaje za premazivanje

* 50 g kačkavalja

Za fil:
* 4 roštilj kobasice
* 100 g kečapa

Pročitajte: Preukusni namaz od jeftinih sastojaka – Isprobajte već danas sa najmilijima pileću paštetu (recept)

Pecivo sa kobasicom

Ženja Aćimović

Priprema:
1. Razmutiti kvasac u mlakoj vodi s kašičicom šećera i brašna. Prekriti
suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglici pomešati brašno i so, dodati pripremljeni kvasac, ulje i
jogurt, pa rukom umesiti glatko testo. Oblikovati jufku, prekriti je
prozirnom folijom i ostaviti da odmara pola sata.
3. Nadošlo testo pomoću oklagije istanjiti u četvrtastu koru i iseći je na
četiri trake. Trake poprskati kečapom, pa na svaku staviti po jednu roštilj
kobasicu. Krajeve testa skupiti i slepiti prstima na sredini da tokom
pečenja kečap ne bi iscurio.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene štapiće sa
završecima odkrenutim nadole. Odozgo testo zarezati više puta, premazati
ga umućenim jajetom i posuti rendanim kačkavaljem.
5. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta dok testo ne porumeni.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite,  čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

Bakina kujna

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović