Ova pita će okupiti porodicu za stolom: Svi će uživati u hrskavom specijalitetu (recept)
Pitice sa mesom – domaće pitice s hrskavim koricama nadevene mesom i krompirom
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 50 min.
mirovanje: 30 min.
Sastojci:
Za testo:
* 200 ml vode
* 8 g soli
* 45 ml ulja + ulje za prženje
* 400 g brašna
Pročitajte: Gibanica na malo drugačiji način (recept)
Za fil:
* 300 g mešanog mlevenog mesa
* 2 srednja kuvana krompira
* 1/2 kašičice mlevene paprike
* 1 manja glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* so
Priprema:
1. U činiji sjediniti mlaku vodu s uljem, brašnom i malo soli, pa umesiti
glatko testo. Prekriti ga folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
2. Za pripremu fila sjediniti mleveno meso sa sitno isečenim crnim i belim
lukom, dodati ispasirani krompir, mlevenu papriku i malo soli po ukusu, te
dobro izmešati.
3. Odstojalo testo podeliti na deset manjih jufkica. Fil od mesa takođe
podeliti na deset kuglica.
4. Jednu kuglicu od testa istanjiti u krug, u sredinu staviti mesnu kuglicu i
obložiti je krajevima testa. Punjeno testo okrenuti tako da završeci budu
dole, a zatim ga oklagijom istanjiti da bi se dobio izgled manje pite. Na isti
način od preostalog materijala oblikovati još pitica.
5. Pitice sa mesom peći na toplom ulju s obe strane dok ne porumene.