komemoracija marinko rokvic
Star

November 11, 2021 11:11

By

Počela komemoracija Marinku Rokviću! Nikola i Marko drže MAJKU! Stigli: Lepa Lukić i Ana Bekuta!

Pevač Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra nakon usled borbe sa teškom bolešću, a sada su se njegovi najbliži okupili na komemoraciji u Kamenoj sali radio Beograda.

Počela komemoracija Marinku Rokviću!

Marinkova porodica uputila se ka mestu gde je komemoracija, a njegova udovica Slavica držala je sinove Nikolu i Marka pod ruku.

Od Marinkovih prijatelja iz javnog života među prvima su stigli: Lepa Lukić, Beki Bekić, Ana Bekuta, Olivera Kovačević stigli su na komemoraciju da se poslednji put pozdrave sa kolegom.

“Veliki čovek i umetnik Marinko Rokvić… Danas smo se okupili da se oprostimo od istaknutog umetnika”, govorili su na komemoraciji, pa se začula harmonika uz numeru “Polomio vetar grane”, a potom je održan minut ćutanja.

Nikola i Marko su primali saučešće, a pojavile su se i njihove supruge Bojana Barović i Sara. Njih dve odmah su zagrlile svoje muževe i pružile im utehu.

Pevačica Snežana Đurišić izjavila je saučešće porodici i dugo stajala i razgovarala sa Marinkovom udovicom.

Pevač Ivan Milinković i pevačica Ana Bekuta takođe su se pojavili. Bekuta je vidno neraspoložena čitala govor.

Radio Beograd Marinku je bio kao druga kuća, koju je uvek stavljao ispred svih. Veliki broj trajnih snimaka i muzičkih zapisa ostavio je upravo radio Beogradu. Sahrana Marinka Rokvića počinje opelom u 14.30 u crkvi Sv. Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju.

FOTO: RAJKO RISTIĆ