Zanimanje Lepe Brene
Svet

September 11, 2023 22:00

By

Porodica krpila kraj s krajem, ovako ih je spasila siromaštva: Brena je pre muzičke karijere radila nešto sasvim drugo

Zanimanje Lepe Brene ranije je bilo sasvim drugačije

Lepa Brena napravila je zavidnu karijeru i stekla balkansku popularnost kakvu ni jednoj drugoj pevačici nije pošlo za rukom, ali njeni počeci nisu bili nimalo laki. Jedan od njenih prvih poslova vezan je za njenu mlađu koleginicu.

Zanimanje Lepe Brene

Ata images

Brena je, naime, započela muzičku karijeru kao mlada devojka, ali je pre pevanja bila prinuđena da se bavi drugim poslovima, kako bi pomogla roditeljima sa kojioma nije živela u bogatstvu kao danas.

Njen otac hranio je petočlanu porodicu platom medicinskog tehničara, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica, te kada se Brena 1979. godine zbog studija preselila u Beograd, bila je prinuđena da pronađe posao.

Zanimanje Lepe Brene

Ata images

Ona se tada javila na oglas porodici kojoj je bila potrebna dadilja za ćerku Anu, koja je tada imala svega nekoliko meseci. Mladi bračni par, Cveta i Tomislav, plaćali su Breni u to vreme mali stan na Tašmajdanu, a ona je brinula o njihovoj ćerkici i čuvala je kada je to bilo potrebno.

Međutim, kasnije se ispostavilo da je malena Ana koju je čuvala danas takođe pevačica.

Zanimanje Lepe Brene

Ana Štajdohar

Reč je o pevačici i bivšoj članici grupe “Tap 011” Ani Štajdohar, koja je svojevremeno za medije iznela detalje ove zanimljive anegdote.

– Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom – rekla je Ana jednom prilikom za domaće medije.

AUTOR: SVET

IZVOR: BLIC

FOTO: Rajko Ristić