Posna pita Slavice Rokvić svet portal svet
Svet

April 2, 2024 11:45

By

Brza posna pita Slavice Rokvić od naizgled nespojivih sastojaka, oduševićete se FOTO

Posna pita Slavice Rokvić idealna za vaskršnji post

Slavica Rokvić, supruga legendarnog i prerano preminulog pevača Marinka Rokvića, majka pevača Marka i Nikole Rokvića, izvrsna je domaćica i neretko sa svojim pratiocima na Instagramu deli mala remek-dela koja nastaju u njenoj kuhinji. Posna pita Slavice Rokvić rešiće sve vaše dileme…

Posna pita Slavice Rokvić svet portal svet

Instagram printscreen

Posna pita Slavice Rokvić idealna za prazničnu trpezu 

Slavica rado eksperimentiše i spaja neočekivane sastojke, a pre nekoliko godina je tokom posta objavila recept za slasnu domaću pitu s povrćem i – pirinčem.

Pročitajte Otac im je bio divan, a one su oduvek glumile nivo – Komšije oplele po Slobodi i njenim sestrama

U pitanju je izdašno i zasitno domaće pecivo od gotovih kora koje se filuje hranljivim i ukusnim nadevom, a idealno je u danima posta jer ne sadrži ni jaja, ni mleko, ni sir…

– Ne zna se da li je lepša topla ili hladna – napisala je Slavica tada. – Upamtite, sve što radite s ljubavlju, mora da uspe!

Posna pita Slavice Rokvić svet portal svet

Instagram

Posna pita Slavice Rokvić

Posna pita Slavice Rokvić sadrži obilje postnih sastojaka i u njenoj porodici je zbog toga svi vole… Zdrava je i izdašna.

500 g tankih kora zapitu
900 krupnog rendanog plavog patlidžana
3 krupno rendane veće šargarepe

JOŠ recepata poznatih PROČITAJTE OVDE. 

2 šake koprive
1 veći sitno seckani praziluk
1 šolja kuvanog pirinča
malo ulja i kisele vode

Posna pita Slavice Rokvić svet portal svet

Instagram

Posna pita Slavice Rokvić svet portal svet

Instagram

Posna pita Slavice Rokvić – Priprema:

Na ulju izdinstati praziluk, dodati rendani plavi patlidžan prethodno obaren i oceđen, rendanu šargarepu i prodinstati.

Pri kraju dodati kuvani pirinač, koprivu, biber, so, kurkumu i začine koje volite.

Pročitajte Ovako pripremljen hleb može se jesti kao samostalan obrok – Dragana Mićalović ga pravi bolje od svih (recept)

U tepsiju ređati kore, a svaku prvo premazati uljem i kiselom vodom, pa fil. I tako dok ne potrošite sav materijal. Na kraju pitu iseći na kockice.  Pre pečenja ponovo premazati kiselom vodom i uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 45 minuta. U toku pečenja premazati još 2-3 puta.

Posna pita Slavice Rokvić spremna je za serviranje.

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy

FOTO: Instagram