Posne krofne svet portal svet
Svet

December 21, 2023 12:00

By

Supruga poznatog pevača podelila recept za posne krofne: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je neodoljiv (recept)

Posne krofne po receptu supruge Sergeja Ćetkovića

Božićni post već uveliko traje, a ideja za posnu hranu svima ponestaje. I čini nam se kao da su za pripremu svakog specijaliteta od test portebni jaja i mleko, međutim, Kristina, supruga Sergeja Ćetkovića, nas je receptom za posne krofne uverila da i nije baš tako.

Posne krofne svet portal svet

Ata images

Kristina Ćetković veoma je uspešna food blogerka, a na njenom Jutjub kanalu mogu se videti recepti za pripremu brojnih specijaliteta.

Pročitajte Mira Banjac podelila recept za starinske krofne – Uspevaju čak i početnicima

Svi koji su isprobali njene recepte tvrde da su savršeni, a mi vam predlažemo da isprobate posne krofne po Kristininom receptu, posle kojih nikada više nećete praviti mrsne.

Posne krofne po receptu Kristine Ćetković

Sastojci:

kilogram brašna
400ml mlake vode
220ml kisele vode
1 suvi kvasac
1 kašičica soli
2 kašike vanilinog ekstrakta
2 kašike šećera
kora limuna
120ml ulja + ulje za prženje
šećer, džem…

Posne krofne svet portal svet

Priprema:

Mutite brašno, vodu, šećer, so, kvasac, vanilu, ulje, kiselu vodu i koru limuna, najjačom brzinom, 5-6 minuta. Pokrijte činiju krpom i sačekajte četrdesetak minuta da testo nadođe. Kada se smesa duplira, izručite je na radnu površinu koju ste posuli brašnom, pa premesite testo. Razvucite ga oklagijom, pa čašom vadite krofne. Ostavite ih još desetak minuta da odstoje, a potom ih pecite u dubokom ulju. Pržite na srednjoj temperaturi, po minut sa svake strane ili dok lepo ne porumene . Pospite prah šećerom, možete ih puniti džemom ili kremom.

AUTOR: SVET

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN/REMEK JELO