Povreda Novaka Đokovića svet novine svet portal
Svet

June 10, 2024 14:30

By

Sada je sve rizik: Doktor otkrio istinu o stanju Novaka Đokovića, postoji opasnost od…

Povreda Novaka Đokovića nije bezazlena

Poznati francuski sportski doktor Alen Dikardone, nekadašnji zvanični lekar na biciklističkoj trci “Tur de Frans”, smatra da Novak Đoković ima dobre šanse da igra na Olimpijskim igrama. Međutim, kako ističe, povreda Novaka Đokovića mogla bi da bude recidivna.

Povreda Novaka Đokovića – Oporovak ide u dobrom smeru

Srpski teniser je zbog povrede kolena odustao od takmičenja na Rolan Garosu pred četvrtfinale sa Kasperom Rudom, operisao je meniskus u Parizu i uveliko je počeo oporavak. Predviđa se da će trajati tri nedelje, a prema nekim najavama francuskih medija, realno bi bilo očekivati njegovo pojavljivanje na turniru u Hamburgu, mada je malo verovatno.

Pročitajte Đoković operisan, ali prognoze lekara nisu optimistične – Da li će ova povreda da sruši Noletove snove

Pre Olimpijskih na programu je Vimbldon, ali Novakovo učešće praktično bez dana priprema i to na travi bilo bi nerealno očekivati. Francuski portal “RMC” prenosi igrabrujuće reču doktora Alena Dikardonea piše Informer a prenosi naš portal.

Povreda Novaka Đokovića svet novine svet portal

getty images

– Povratak na teren, za amatera, mogao bi da traje od mesec do dva, a za profesionalne sportiste, kakav je Đoković, taj period je kraći. Ako vozite bicikl, nije isto kao kada igrate fudbal ili tenis, jer je pritisak na koleno veći. Zavisi sve od Novakove rehabilitacije. Mesec i po, do dva, zavisi pre svega od bolova i kapaciteta kolena da se mobiliše. Nije preterano reći da bi Novak Đoković mogao da bude sposoban da zaigra na Olimpijskim igrama – jasan je doktor.

Povreda Novaka Đokovića – Vimbldon je rizik

Malo je verovatno da ćemo našeg tenisera videti u Londonu, iako je prošle godine igrao finale Vimbldona.

– Povratak na Vimbldonu bi bio rizik, čini mi se da je period izuzetno kratak, imajući u vidu da meniskus još neće u potpunosti zarasti. U tom slučaju bi moglo da dođe do mikropovreda koje bi mogle da budu opasne i dovedu do recidiva odnosno obnove povrede.

Povreda Novaka Đokovića svet novine svet portal

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Francuski doktor otkrio je da je povreda Novaka Đokovića opasna ali i da je savetovao našeg tenisera da održava fizičku spremu, u kontekstu izdržljivosti van aspekta kolena, da ne bi gubio vreme.

Za oporavak će se pobrinuti njegov tim na čelu s fizioterapeutom Miljanom Amanovićem.

Pročitajte Mnogi je kritikuju, ali samo njoj veruje kada je najteže, Novak priznao – Sve dugujem Jeleni 

– To je važan element u tenisu, pogotovo kada igrate pet dugih setova zaredom, morate da radite na izdržljivosti, kako biste olakšali oporavak. Takođe, postoji mnogo malih tehnika elektroterapije i drugih načina za poboljšanje i eventualno dodatno ubrzavanje oporavka.

AUTOR: SVET

FOTO: GETTY images