Mršavljenje
Svet

10 септембра, 2023 17:00

By

Praktični saveti za negu kože tokom mršavljenja

Mršavljenje utiče na izgled kože

Nakon gubitka kilograma telu je teže da se oporavi i to se posebno odrazi na našoj koži koja se prilagođava našoj ishrani, kilogramima, životnim navikama i fizičkom aktivnošćču.

Mršavljenje

Jako je bitno da ne zaboravimo na negu kože prilikom mršavljenja. Prirodni kolagen se do 25. godine odvija u dovoljnim količinama, pa je dovoljno da kožu hidrirate na uobičajen način i da smanjite uticaj toksina koji se izbacuju prilikom mršavljenja,a to se najbolje postiže balansiranom ishranom i detoksom čitavog organizma.

Do 35. godine telo dobro podnosi dijete jer tada i najviše vodimo računa o svom telu. Tada biramo razumnije metode za održavanje lepote, a nakon toga sledi period kada je potrebno da telo tokom mršavljenja opskrbimo suplementima, koji uključuju vitamine, minerale i druge korisne aktivne sastojke. Takođe, potrebno je i da uključimo suplemente koje sadrže kolagen, kako ne bismo završli dijetu sa opuštenom kožom bez tonusa.

Mršavljenje

Do smanjenja estrogena, koji se smatraju najvećim hormonima mladosti, dolazi u periodu od 35. do 45. godine i zbog toga koža gubi elastičnost. Zbog toga ukoliko se odlučite za mršavljenje potrebno je da to učinite postepeno jer u suprotnom možete izazvati štetan efekat kada je koža u pitanju. Posledice dijete se najviše primete na donjem delu lica (podbradak), na nadlakticama i na stomaku. Zoog toga je uz dijetu potrebno uvesti suplemente i vežbe.

Na samom početku dijete vodite računa ne samo o detoksikaciji, već i o nadoknađivanju nedostatka kolagena. Suplementi kolegena će pomoći da se očuva elastičnost kože tokom perioda mršavljenja, a u kombinaciji sa gimnastikom za lice i posebnom negom koja uključuje kreme za zatezanje kože.

Mršavljenje

Nakon 45. godine dolazi do harmonije i ravnoteže u organizmu i sve više žena oduševljava svojim izgledom baš u ovom periodu. Žena u ovom uzrastu apsolutno poznaje svoje telo i zna šta od njega može da očekuje.

Ukoliko se odlučite za dijetu u ovom periodu posavetujte se sa nutricionistom da vam sastavi plan ishrane i uvede potrebnu suplementaciju i vitamine koji su neophodni u ovom životnom dobu.

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: LZ magazin

FOTO: Pexels