

Ukus kojem se ne može odoleti: U domu Bilje Krstić ovako se sprema paprika (recept)
Punjene paprike po receptu Biljane Krstić sjajan su predlog za letnji ručak
Gostujući u emisiji „Praktična žena“ pevačica Biljana Krstić rekla je da mnogo voli paprike jer je „iz Niš“, a poznato je da se tamo najviše jedu paprike, baš kao i u Leskovcu. Zato je pripremila zanimljiv makrobiotički recept – punjene paprike punjene prosom sa malo badema. Pre nego što je pokazala postupak pripreme, Bilja je istakla da obožava žitarice, a od svih joj je najdraži proso.

Antonio Ahel/ATAIMages
Punjene paprike po receptu Biljane Krstić ukusne su i veoma zdrave
Pevačica se trudi da živi u skladu sa prirodom koliko god je to u mogućnosti. Pobornik je zdravog načina života, pravilnog izbora hrane i konzumiranja čajeva, a kako kaže nije gurman, pa bi mogla da živi bez mesa, ali bez paprike nikako.
Za punjene paprike po receptu Biljane Krstić potrebni su vam sledeći sastojci:
– kašičica kokosovog ulja
-500g prosa (biološki)
– sirovi badem (šaka badema)
– 6 paprika babura

Praktična žena/youtube printscreen
– 1 šargarepa
– 2 paradajza
– 1/2 praziluka
– 1 kašika seckanog belog luka
– 1 kašičica crnog mlevenog bibera
– veza peršuna
– 1 kašičica morske soli
– malo kumina

Praktična žena/Youtube printscreen
Priprema:
Operite proso i potopite preko noći da prenoći. Na kokosovom ulju prodinstajte naseckani beli luk i praziluk, zatim dodajte narendanu šargarepu, promešajte sve zajedno i još malo dinstajte na tihoj vatri.
Pročitajte Ovo su najukusnije punjene paprike – Ivana Mihić pokazala na koji način ih priprema njena mama Vera (recept)
Dodajte proceđeni proso, dinstajte sa lukom i šargarepom i dodajte potrebne začine – so, biber, kumin i malo nasecckanog svežeg peršuna.

Praktična žena/Youtube printscreen
Nakon toga sipajte 700ml vode i ostavite da vri nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Sklonite sa ringle, poklopite i ostavite tako nekoliko minuta.
Za to vreme očistite papriku za punjenje, pa ih napunite do ¾. Dodajte iseckane bademe, a potom ih zatvorite paradajzom. Poređajte u šerpu i nalijte vodu do pola. Ostavite par minuta da provri na ringli, a zatim poklopite i ostavite da se peku u rerni rerni na 220°C oko 40 minuta.

Praktična žena/Youtube printscreen
Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.