Razlog pucnjave u školi
Svet

May 3, 2023 14:15

By

Poznati se opraštaju od ubijene dece: Sloba Radanović otkrio zašto je došlo do ubistava u školi

Razlog pucnjave u školi je jeziv

Danas se u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” dogodila nezapamćena tragedija, kada je jedan četrnaestogodišnjak ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja, dok je učiteljicu i šest đaka ranio.

Pročitajte Zoran Kesić van sebe zbog pucnjave u školi u koju ide njegov sin – Uplakani roditelji i dalje traže svoju decu

Razlog pucnjave u školi

Ata images

 

Tim povodom oglasile su se brojne javne ličnosti, koje su potpuno šokirane onim što se dogodilo.

– Saučešće svim porodicama. Ovo me je jako potreslo zbog svih stvari iz moje prošlosti i traume koju i dan danas nosim u duši, a vezana je za školu. Umrla sam po drugi put danas. U svojim emisijama nedeljama pričam o odnosu vršnjaka, o psihičkom i fizičkom nasilju osnovaca i srednjoškolaca. Trebalo je više da insistiram. Plače mi duša – napisala je Jovana Jeremić.

Pročitajte Duško Savanović dobio hitan poziv iz škole u kojoj se dogodila pucnjava – Ćerka slavnog košarkaša preživela krvavi pir

Razlog pucnjave u školi

Ata images

Razlog pucnjave u školi je navodno loša ocena koju je dečak dobio, a pevačica Sanja Vučić oštro kritikuje njegove roditelje.

– Ja sam blago rečeno u šoku! Osnovna škola. Otkud detetu od 14 godina pristup atrenom oružju? Gde su ti roditelji. Dete od 14 godina nesvesno svoje nesvetu? Društvene mreže? Gde je srž ovog zla? Ljudi, pod hitno na fabrička, ovo ne sme da se ponovi! Plače mi se zbog mladih života, njihovih roditelja… Saučešće porodicama – napisala je Sanja Vučić na Instagramu.

Pevač Sloba Radanović očajan je zbog svega što se desilo a krivce i razlog pucnjave u školi vidi u svima i svemu.

Pročitajte Moj sin pohađa tu školu, nije poznavao dečaka koji je pucao – Ana Stanić uznemirena, stigla na lice mesta

Razlog pucnjave u školi

Ata images

– Duša me boli za ovom decom. Ne mogu da dođem sebi. Sve što se dešava u današnjem svetu je loše. Današnji svet je loš. Loši primeri, loša muzika, loše vaspitanje, loši filmovi, loše emisije, loše video igrice. Ništa ne valja! Rivalstva među decom su veća nego ikada. Takmičenje u boljem telefonu, boljim patikama, broju lajkova… Nastavnik više nema autoritet nad decom. Deca su danas autoriteti i kod svoje kuće i u obrazovnim ustanovama. Čast izuzecima kojih je jako malo. Nezainteresovani roditelji koji kad god je to moguće uvale deci telefon kako slučajno ne bi morali da ih zabave i razonode. Deci je ispran mozak. Ovo je najgori dan od kad znam za sebe! Deca se čuvaju i u decu se ulaže. U budućnost se ulaže. Poruka i za ustanove i za organe i za političare i za roditelje, prosvetare i za sve – napisao je Radanović.

Razlog pucnjave u školi

Mnoge poznate ličnosti oglasile su se na svojim Instagram profilima kako bi porodicama ubijene dece uputile saučešće, ali i apelovale da se donira krv za ranjene đake.

Ana Sević, Nataša Bekvalac, Ivan Gajić, Sofija Milošević, Snežana Đurišić i Anastasija Ražnatović samo su neke od njih.

I dok mnogi razlog pucnjave u beogradskoj školi vide u televiziji i sadržaju koji se emituje na njoj, Dušica Jakovljević misli drugačije.

Razlog pucnjave u školi

Ivan Vučićević

– I evo za pojedince koji krive televiziju… Ajmo da zaboravimo sve filmove u kojima ima nasilja. Ovo dete je bilo dete iz doktorske porodice – ugledne! Ovo dete nije televizija učila da puca! Ovo dete je u školu došlo sa očevim pištoljem!!! Krivce tražite tamo gde treba, a ne da biste ispali pametni na Instagramu – napisala je besna Dušica uz poruku da želi da vidi fotografije i imena i prezimena dečaka i njegovih roditelja, a ne samo inicijale.

FOTO: RAJKO RISTIĆ, IVAN VUČIĆEVIĆ, ATA IMAGES, INSTAGRAM