

Aca podelio recept za jelo koje on obožava, ali ne i njegovi ukućani: Zbog jednog sastojka mnogi će ga osuditi (recept)
Recept Ace Ilića za gulaš idealan je za gurmane
Pevač Aca Ilić često posećuje svoj rodni Milanovac, a kad tamo ode obavezno za porodicu i prijatelje priprema kotlić. Kako su jednom prilikom on i Bilja istakli, u njihovoj kući meso je svakodnevno na meniju. Svaki recept Ace Ilića sadrži meso iako njegova supruga i sin nisu, kako kažu, neki „mesožderi“.
– Znate kako, i Aci je ostalo od roditelja, zna se tačno da je ručak u dva, tada smo svi za stolom. Zabavljam se tako što svaki recept malo promenim, uradim nešto po svome. To uvek radim. I u špagete sa sirom dodam malo slaninice, samo da ne bude standardno – rekla je Biljana jednom prilikom.

Antonio Ahel Ata images
Kada je roštilj ili kotlić u pitanju za to je zadužen Aca. Tako je i ovog puta dok je boravio u rodnom Milanovcu pripremao jelo koje obožavaju svi ljubitelji mesa. Zbog ovoga će mu sigurno biti upućene kritike od zaštitnika životinja, a naročito će ga prezreti oni koji se bore protiv lova na divlje životinje, jer je Aca za gulaš koristio i srnetinu.
Recept Ace Ilića za gulaš od mešanog mesa
Sastojci:
– 1 kilogram svinjskog mesa
– 1 kilogram junećeg mesa
– 1 kilogram srnetine
– 1 kilogram crnog luka
– 1 glavica belog luka
– 1 litar paradajz soka
– so, biber, lovorov list, mešavina začina

Priprema:
Srnetinu dan pre potopiti u pac za divljač. Na ulju dobro propržiti sitno iseckan crni luk, potom dodati meso iseckano na krupnije kocke. Kada je meso malo proprženo dodati vode tek toliko da prekrije meso. Posle toga postepeno dodavati vodu. Nakon dva sata kuvanja u meso dodati začine, iseckan beli luk i paradajz sok. Kuvati još sat vremena. Meso možete poslužiti uz testeninu, pire krompir, a može da se jede kao čorbanac. Prijatno!