recept Ane Bekute svet novine svet portal Malisa Nicolau / Getty Images / Ana Bekuta Ata Images
Svet

септембар 15, 2025 10:30

By

Kad Ana Bekuta pravi ovo jelo sa limunom, cela kuća zamiriše – svaka domaćica bi volela recept

Ana Bekuta, osim što je velika muzička zvezda, poznata je i po tome da obožava da kuva i često iznenadi svoje najbliže ukusnim specijalitetima. Ona je ovog puta za SVET portal podelila spisak svojih omiljenih jela, a među njima se izdvojio jedan pravi gurmanski užitak – recept Ane Bekute za skalopinu u sosu od limuna.

recept Ane Bekute svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Ovo jelo je jednostavno, brzo za pripremu, a pritom dovoljno elegantno da se nađe i na svečanoj trpezi.

Vreme pripreme: oko 30 minuta.

Sastojci za skalopinu u sosu od limuna: 

600 g pilećih ili telećih medaljona
2 kašike maslinovog ulja
50 g putera
2 čena belog luka
1 čaša belog vina
Sok od jednog većeg limuna
150 ml pilećeg bujona
2 kašike brašna
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju

recept Ane Bekute svet novine svet portal

Malisa Nicolau / Getty Images

Priprema: 

Medaljone lagano uvaljati u brašno i otresite višak.
Na maslinovom ulju i puteru propržiti meso dok ne dobije zlatnu boju, a zatim ga izvaditi sa strane.
U istu masnoću dodati sitno seckani beli luk, kratko propržiti i zaliti vinom.
Dodati sok od limuna i pileći bujon, pa pustiti da proključa.
Vratiti meso u sos i dinstati još 10 minuta dok se ukusi ne povežu.
Na kraju posuti svežim peršunom.

recept Ane Bekute svet novine svet portal

vkuslandia / Getty Images

Posluženje
Ovo jelo najbolje je služiti uz kremasti pire krompir ili laganu pastu. Čaša belog vina uz skalopinu biće idealan završni pečat.

Poreklo skalopine
Skalopina (Scaloppine) je tradicionalno italijansko jelo koje se priprema od tanko isečenog mesa, najčešće teletine ili piletine. Karakteristično je po brzom načinu pripreme i raznim varijacijama soseva – od paradajz i kapara, preko kremastih, pa sve do osvežavajućih sosova sa limunom, baš kao u receptu Ane Bekute.

Ana Bekuta pokazuje da ume da uživa u jednostavnim, ali vrhunskim specijalitetima. Recept Ane Bekute za skalopinu u sosu od limuna dokaz je da pravo zadovoljstvo ne mora da zahteva sate provedene u kuhinji – već samo ljubav prema ukusu i dobru ideju.


AUTOR: Svet

FOTO: Malisa Nicolau / Getty Images / Ana Bekuta Ata Images