recept Ane Bekute Antonio Ahel/ATAImages
Svet

октобар 16, 2025 15:45

By

Ekskluzivno iz Bekutine kuhinje: Ovako se spremaju najbolje punjene paprike RECEPT

Ana Bekuta, pored toga što je jedna od najpopularnijih pevačica na našoj estradi, poznata je i kao domaćica koja uživa u kuhinji. Ona voli da sprema tradicionalna jela, a među njima posebno mesto zauzima jedno od omiljenih – punjene paprike. Upravo zato danas predstavljamo recept Ane Bekute za punjene paprike, koji ne samo da vraća mirise i ukuse detinjstva, već okuplja i celu porodicu oko stola.

Ana Bekuta portal svet

Ivan Vučićević

Ovo jelo, kako i sama Ana ističe, jednostavno je, a opet dovoljno raskošno da ga svi zavole i traže porciju više.

Recept Ane Bekute za punjene paprike – tradicionalni ukus koji mami osmehe

Sastojci:

10 paprika srednje veličine
500 g mlevenog mesa (svinjsko ili mešano)
150 g pirinča
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 paradajza ili 2 kašike paradajz-pirea
1 jaje, so, biber, peršun po ukusu, ulje za prženje
1 l supice ili vode

recept Ane Bekute

Antonio Ahel/ATAImages

Priprema:

Paprike najpre očistite od semenki i dobro operite. Na ulju propržite sitno seckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju, zatim dodajte mleveno meso, pirinač, so i biber. Kada smesa dobije lep miris i boju, umešajte jedno jaje i seckan peršun. Ovim nadevom punite paprike i ređajte ih u šerpu. U istom tiganju u kojem ste pržili nadev dodajte paradajz-pire, nalijte supicom i sve to prelijte preko paprika. Kuvajte na laganoj vatri oko 60 minuta, dok paprike potpuno ne omekšaju.

Azurita / Getty Images

Vreme pripreme:
Priprema sastojaka traje oko 20 minuta, dok je za kuvanje potrebno još oko 60 minuta, pa je ukupno vreme potrebno za ovaj recept oko 1 sat i 20 minuta.
Kada su gotove, punjene paprike najbolje je poslužiti uz pire krompir ili svežu salatu, a ono što ovaj recept Ane Bekute za punjene paprike čini posebnim jeste to što je jednostavan, domaćinski i nezamenljiv u porodičnim ručkovima.

Jesenje pečenje paprika

Jesen je godišnje doba kada se u domovima širi miris pečenih paprika. Mnoge domaćice tada prave zimnicu, ali i zamrzavaju paprike kako bi zimi spremale specijalitete poput ovih. Ana Bekuta veruje da punjene paprike imaju najlepši ukus kada se pripremaju upravo od domaćih jesenjih plodova, jer tada daju onu posebnu punoću ukusa.

Recept Ane Bekute za punjene paprike tako spaja tradiciju i emociju, vraća uspomene i donosi miris doma u svaku kuhinju. Upravo u toj jednostavnosti i leži čar – jelo koje greje dušu i okuplja porodicu, baš kao što to pevačica i sama voli da naglasi.
Prijatno.


AUTOR: Svet

FOTO: Antonio Ahel ATA images