

Veljko napušta Cecinu trpezu zbog taštinog jela: Danijela Rodić ovo kuva bolje od svih
Recept Danijele Rodić za gulaš koji je osvojio i Veljka
Danijela Rodić, majka Bogdane Ražnatović, poznata je po svojoj posvećenosti porodici i kulinarskim veštinama. Njena jela redovno oduševljavaju ukućane, ali jedno se posebno izdvojilo – gulaš koji je osvojio srce njenog zeta, Veljka Ražnatovića. Veljko je poznat kao ljubitelj dobre hrane, ali ni najfinija jela sa trpeze njegove majke Cece ne mogu da nadmaše Danijelin specijalitet. Recept Danijele Rodić u Titelu svi vole da jedu i Danijela im pretpostavlja se, redovno sprema…
Recept Danijele Rodić za gulaš obožavaju svi
– Kakav, bre, restoran – poručio je Veljko uz fotografiju taštinog gulaša koji je opisao kao “prste da poližeš“. Njegova objava na društvenim mrežama izazvala je mnoštvo komentara i upita za recept, a sada vam donosimo upravo taj recept o kom se pričalo.

Sastojci:
700 g junećeg mesa
150 g suve slanine
3 glavice crnog luka
3 čena belog luka
200 ml belog vina
200 ml junećeg bujona
200 ml soka od paradajza
1 kašičica začinske paprike
1/2 kašičice ljute tucane paprike
so, biber

ATA images
Priprema:
Meso isecite na veće kocke, a slaninu na sitnije komade. U šerpu stavite slaninu i kratko je propržite dok ne pusti masnoću. Dodajte crni luk isečen na trakice i dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte juneće meso i sitno seckani beli luk. Sipajte sok od paradajza i krčkajte 5-10 minuta. Nakon toga dodajte belo vino i juneći bujon, pa ubacite začinsku i tucanu papriku. Posolite, pobiberite po ukusu i sve dobro promešajte. Poklopite šerpu i ostavite da se krčka na laganoj vatri dok meso ne postane potpuno mekano. Ukoliko je potrebno, tokom kuvanja dolivajte malo vode. Ovaj bogati gulaš savršeno se slaže sa pire krompirom ili testeninom. Naravno, neizostavan je i domaći hleb, cipovka ili lepinja za umakanje u sočan saft. Ukoliko želite da impresionirate goste ili porodicu, probajte recept Danijele Rodić koji je uspeo da Veljka Ražnatovića odvoji čak i od čari Cecine trpeze. Prijatno!