

Dragana Katić otkriva tajnu iz kuhinje: Umetnost spremanja punjenih paprika koja će osvojiti svaku trpezu FOTO
Recept Dragane Katić morate probati
Punjene paprike omiljeno su jelo u svim domaćinstvima u bilo koje doba godine. Još ako ih pripremate po staroj dobro tradicija, nema greške. Zato je recept Dragane Katić privukao toliku pažnju – miriše čak i preko slike.
Recept Dragane Katić veoma je zdrav i svi ga vole
Recept koji je nedavno podelila oduševio je sve domaćice iz jednog razloga – paprike se spremaju u zemljanoj posudi i bez mesa. Naravno, varijacija je bezbroj, a tajna se krije u jednostavnom načinu pripreme.

Ata images
Popularna voditeljka je putem Instagrama pokazala svoje kulinarsko umeće i tom prilikom čak i otkrila da poseduje svojevrsno posuđe u kom sprema najukusnija jela. Svakako, to ne znači da jedno ovakvo jelo ne možete spremati u keramičkoj posudi ili običnoj šerpi…

Getty Images/ pfongabe33
Evo šta vam je potrebno kako biste spremili punjene paprike po receptu Dragane Katić:
Sastojci:
500 g pirinča
2-3 šargarepe
1 krompir
1 tikvica
1/2 l paradajza
8 paprika

Instagram printscreen
Priprema:
Oprati i izdubiti paprike koje ćete puniti filom. Pirinač staviti da se kuva, a za to vreme izrendati krompir, šargarepu i tikvicu i dinstati ih na laganoj vatri. Kada se povrće izdinsta, dodati mu pirinač i začine po želji.
Nakon što se smesa ohladi, paprike se mogu puniti. U nauljenu vatrostalnu posudu ređati napunjene paprike i preliti ih kuvanim paradjzom.

Pexels
Peći u zagrejanoj rerni na 220*C oko 60 minuta, zatim skinuti poklopac i peci na 180*C još oko 30 minuta, kako bi paprike porumenile. Možete poslužiti uz kiselo mleko i domaći preprženi hleb.
Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.