Recept Ene Popov svet portal
Svet

January 2, 2024 11:45

By

Priprema se brzo i lako: Recept Ene Popov za zapečeno povrće sa mocarelom oduševio domaćice

Recept Ene Popov za povrće sa mocarelom je zdrav i ukusan

Da je Ena Popov izvrsna domaćica odavno je poznato. Atraktivna voditeljka voli da sprema jela za svoje najmilije, a na njenom meniu našlo se i povrće zapečeno u rerni sa mocarelom i dimljenom pršutom.

Recept Ene Popov

Antonio Ahel/ATAImages

Recept Ene Popov – Sjajan predlog za vrlo ukusan, brzinski ručak

Predstavljamo vam recept Ene Popov za koji ona kaže da je vrlo ukusan, zdrav i za njegovu pripremu ne treba puno vremena.

Za ovaj recept potrebno je:

Glavica svežeg brokolija

3 – 4 paprike (žuta, crvena)

Maslinovo ulje

Italijanska mešavina začina

Slatka mlevena paprika

Beli biber

So

Marinara sos (ili gusti sos od paradajza)

Recept Ene Popov svet portal

youtube printscreen

Recept Ene Popov – Priprema

Iseckati i rasparčati svež brokoli, poređati u vatrostalnu činiju u kojoj će se spremati jelo i dodati sveže iseckanu papriku. Može se dodati bilo koje povrće (šampinjoni, šargarepa).

Nakon što se povrće poređa u činiju, dodaje se maslinovo ulje. Za ovo jelo je upotrebljena italijanska mešavina začina, beli biber, slatka mlevena paprika i malo soli.

Recept Ene Popov svet portal

youtube printscreen

Kada se dodaju svi potrebni začini preko povrća se stavi marinara sos. Umesto marinara sosa se može upotrebiti i paradajz sos, ali je važno da bude gust, a ne redak kao sos od paradajza.

Pročitajte Recept Marije Veljković najtraženiji na Instagramu – Doručak dostojan kraljevskog dvora (recept)

Sve to dobro promešati i staviti u rernu na 180 stepeni da se povrće zapeče. Nakon što se povrće zapeklo preko njega staviti dimljenu pršutu, slaninu i mocarelu. Mocarela se može iseći na krupnije kocke, a može se i narendati.

Ponovo se sve stavi u rernu na nekoliko minuta da se pršuta i slanina zapeku, a mocarela istopi.

Recept Ene Popov svet portal

youtube printscreen

Kada se sir fino istopi, izvaditi iz rerne, sačekati da se jelo malo ohladi i poslužiti.

Prijatno!

 

AUTOR: SVET

FOTO: Youtube printscreen, Antonio Ahel/ATAImages