Paprike punjene povrćem
Svet

December 3, 2023 11:45

By

Paprike punjene povrćem: Ukus ovog posnog jela će vas oduševiti

Paprike punjene povrćem – Odlično jelo za dane posta

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 90 min.

Sastojci:
* 7 paprika babura
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 srednje šargarepe
* 50 g kukuruza šećerca
* 60 g ljuspica soje
* 4 manja krompira
* 100 g paste od paradajza
* 1 paradajz
* 200 ml soka od paradajza
* majčina dušica
* mleveni biber
* ulje
* so

Pročitajte Ćufte u slanini – fantastične ćuftice od ćurećeg mesa u zagrljaju od slanine

Paprike punjene povrćem

Ženja Aćimović

Priprema:

1. Paprike babure izdubiti i očistiti od peteljki i semena.

2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i krompir oguliti i izrendati nakrupno.

3. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.

4. Ubaciti kukuruz šećerac i ljuspice soje, pa nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući pomalo tečnosti dok ljuspice soje ne nabubre.

5. Dodati rendani krompir, začiniti majčinom dušicom, posoliti i pobiberiti po ukusu. Umešati pire od paradajza, sipati malo vode i sve zajedno kratko prodinstati.

6. Fil ostaviti da se prohladi, pa njime napuniti izdubljene paprike. Paprike poslagati u odgovarajuću zemljanu posudu, a otvore prekriti kolutovima paradajza. Između paprika sipati sok od paradajza da prekrije dno.

7. Paprike prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne omekšaju. Pred kraj pečenja foliju ukloniti da paprike porumene.

 

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović