Dom Ivane Mihić svet novine svet portal Instagram
Svet

jun 2, 2024 11:45

By

Omiljeni kolač Ivane Mihić: Glumica otkrila čuveni recept svoje majke, ukus je fantazija

Recept Ivane Mihić za kolač sa jabukama i nektarinama morate probati

Ivana Mihić godinama je važila za jednu od najlepših srpskih glumica, a lepotu je, kako mnogi tvrde, nasledila od majke, tokođe dramske umetnice, Vere Čukić.

Recept Ivane Mihić svet novine svet portal

Instagram

Recept Ivane Mihić idealan je za letnje dane

Glumica je poznata po tome što već godinama ima izvajano telo. Ona nikada nije imala problem sa viškom kilograma i njen izgled svi hvale, ona tvrdi da je za njenu izvajanu figuru zaslužan posean režim ishrane kojeg se pridržava. Ona izbegava previše začinjenu i brzu hranu, a trudi se da što više jede povrće.

Ivana se na svom Instagram profilu pohvalila poslasticom koja je njen porok. U pitanju je kolač od jabuka sa kriškama nektarina, koji priprema njena majka Vera.

Mnogi njeni pratioci su bili zainteresovani za recept, pa je glumica odlučila da otkrije na koji način se kolač priprema.

Recept Ivane Mihić svet novine svet portal

Instagram

„Zbog velikog interesovanja koje je izazvao kolač moje majke, koji ovog puta niko osim mene nije jeo, ali potpisujem javno garanciju ukusa i kvaliteta, otkrivam vam recept“, napisala je glumica u opisu fotografije.

Sastojci za recept Ivane Mihić sa jabukama i nektarinama:

U prigodnu posudu sipati:

3 šoljice zejtina,
3 šoljice mleka,
3 šoljice šećera,
3 jaja,
7 šoljica brašna,
kašičicu sode bikarbone,
5 narendisanih jabuka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Mihic (@ivana_mihic_official)

Priprema:

Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh srednje veličine.

Tri veće nektarine iseći na kriške kao polumesec ( ili kajsije, ili šljive, ili višnje…) i poređati po smesi u plehu. Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 35-40 minuta na 180 stepeni.

Pročitajte Ivana Mihić je zbog imanja koje miriše na dunje napustila Beograd – Zavirite u njenu seosku kuću (foto)

Kada se kolač ispeče i ohladi, posuti ga vanilin šećerom, iseći ga na kocke i u slast pojesti! Za posebno zadovoljstvo kolač može da se posluži i sa kuglom sladoleda od vanile, dok tanjir može da se ukrasi borovnicama. Prijatno!

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.


AUTOR: Svet

IZVOR: Gloria

FOTO: Instagram