

Kaja Žutić ima odličan predlog za ručak: Musaka na malo drugačiji način, jedan sastojak je čini posebnom (recept)
Recept Kaje Žutić za musaku oduševiće vas
Glumica Katarina Žutić svojevremeno je gostovala u emisiji “Praktična žena” gde je pikazala svoje kulinarsko umeće. Tada je pravila musaku, jedno od njenih omiljenih jela.

Praktična žena/Youtube printscreen
Recept Kaje Žutić za musaku sa boranijom
Musaka je jelo koje se odavno udomaćilo u našim kuhinjama. Kod nas je najpopularnija verzija s krumpirom i mesom, ali je recept Kaje Žutić za musaku sa boranijom podjednako ukusan i idealan je ako želite malo laganiji ručak.
Sastojci:
– 4, 5 krompira
– glavica crnog luka
– čen-dva belog luka
– šargarepa
– jedno jaje
– kisela pavlaka
– pakovanje boranije
Priprema:
Krompir klasično isecite na kriške, kao za musaku. Katarina je u emisiji pokazala svoju tehniku, koju takođe možete primeniti – ljuštilicom je krompir iseckala u tanje forme različitih veličina, sa hrapavijom teksturom, kao za čips.
U većem tiganju propržite crni luk i dodajte šargarepu narendanu na trakice. Kada sve omekša, stavite boraniju, sa malo belog luka i bosiljka. Dobro promešajte i ostavite da se dinsta.

Praktična žena/Yputube printscreen
U drugoj posudu umutite pavlaku i jaje sa malo bibera i soli. Polovinu smese sipajte u posudu sa boranijom. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i na dno stavite krompir isečen na kriške.
Preko toga sipajte smesu sa boranijom i rasporedite je po celoj površini. Složite odozgo još jedan red krompira i prelijte preostalom smesom sa jajetom i pavlakom.
Prekrijte folijom i stavite da se peče na 180 stepeni Celzijusovih u zagrejanoj rerni otprilike pola sata. I to je ceo proces.

Praktična žena/Yputube printscreen