Kaja Žutić ima odličan predlog za ručak: Musaka na malo drugačiji način, jedan sastojak je čini posebnom (recept)
Recept Kaje Žutić za musaku oduševiće vas
Glumica Katarina Žutić svojevremeno je gostovala u emisiji “Praktična žena” gde je pikazala svoje kulinarsko umeće. Tada je pravila musaku, jedno od njenih omiljenih jela.
Recept Kaje Žutić za musaku sa boranijom
Musaka je jelo koje se odavno udomaćilo u našim kuhinjama. Kod nas je najpopularnija verzija s krumpirom i mesom, ali je recept Kaje Žutić za musaku sa boranijom podjednako ukusan i idealan je ako želite malo laganiji ručak.
Sastojci:
– 4, 5 krompira
– glavica crnog luka
– čen-dva belog luka
– šargarepa
– jedno jaje
– kisela pavlaka
– pakovanje boranije
Priprema:
Krompir klasično isecite na kriške, kao za musaku. Katarina je u emisiji pokazala svoju tehniku, koju takođe možete primeniti – ljuštilicom je krompir iseckala u tanje forme različitih veličina, sa hrapavijom teksturom, kao za čips.
U većem tiganju propržite crni luk i dodajte šargarepu narendanu na trakice. Kada sve omekša, stavite boraniju, sa malo belog luka i bosiljka. Dobro promešajte i ostavite da se dinsta.
U drugoj posudu umutite pavlaku i jaje sa malo bibera i soli. Polovinu smese sipajte u posudu sa boranijom. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i na dno stavite krompir isečen na kriške.
Preko toga sipajte smesu sa boranijom i rasporedite je po celoj površini. Složite odozgo još jedan red krompira i prelijte preostalom smesom sa jajetom i pavlakom.
Prekrijte folijom i stavite da se peče na 180 stepeni Celzijusovih u zagrejanoj rerni otprilike pola sata. I to je ceo proces.