

Posna pogača po receptu Mirjane Bobić Mojsilović: Ovaj način pripreme morate probati
Recept Mirjane Bobić Mojsilović za posnu pogaču
Mirjana Bobić Mojsilović je podelila recept za posni ručak koji je pripremila. S obzirom na to da je u toku Uskršnji post, ovaj recept će biti od velike koristi svima koji poste.
Recept Mirjane Bobić Mojsilović za pogaču iz tiganja
– Posni pasulj sa maslinama, pogača napravljena u tiganju i salata od kiselog kupusa – napisala je Mirjana.
Ipak, njene pratioce je interesovalo kako je to Mirjana napravila pogaču u tiganju, pa su je pitali za recept, koji je ona sa zadovoljstvom podelila:
– Umesite malo mekše testo sa kvascem, stavite u malo pouljen tiganj, poklopite poklopcem i pečete na srednje tihoj vatri, oko 15 minuta. Okrenete na drugu stranu i poklopite – otkrila je Mirjana.
Evo kako je izgledao pomenuti ručak:

mirjanabobic/Instagram printscreen
U toku posta ne morate da odustajete od domaćeg hleba ili peciva, pa zato naučite kako se pravi univerzalno posno testo. Mnogi se pridržavaju ovog recepta kada krenu da mese testo, a ako se pridržavate recepta, budite sigurni da će vam uspeti.
Od testa možete da napravite ukusno pecivo, hleb, lepinje…

Getty Images/Yana Tatevosian
Sastojci:
500 g brašna
100 ml ulja
10 g kvasca
25 g šećera
1/2 kašičice soli
300 ml kisele vode
Priprema:
U posudu sipajte kiselu vodu, pa dodajte šećer i kvasac. Promešajte i ostavite da se aktivira nekih 10 minuta, a zatim sipajte ulje. Postepeno dodajte prosejano bršano, a na kraju i so. Umesite testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite na sobnoj temepraturi najmanje pola sata. Pripremite od testa šta god želite.