Tart kakav još niste probali: Mirjana Bobić Mojsilović oduševila receptom, tajna je u jednom sastojku
Recept Mirjane Bobić Mojsilović za tart od šljiva voleće svi
Mirjana Bobić Mojsilović odlučila je da svim domaćicama pokloni recept koji ćete uvrstiti među omiljene. Kolač koji je pravila se lako sprema i što je najvažnije posle pripreme prljavih sudova skoro i da neće biti.
Recept Mirjane Bobič Mojsilović za tart od šljiva se sprema vrlo lako
– Ovaj dan je rođen da se upali rerna i da kuća zamiriše na vanilin šećer, cimet i tart od šljiva – poručila je Mirjana i oduševila receptom za tart od šljiva.
Sastojci potrebni za pripremu:
– 150 gr putera ili margarina- 200 gr brašna
– prašak za pecivo
– cimet
– šećer po želji
– kašika sirćeta
– jedno jaje
Priprema:
Pomešajte brašno i so. U brašno narendajte (ili sitno naseckajte) hladan puter iz frižidera. Sjedinite da dobijete mrvice. U mrvice od brašna i putera dodajte žumanca, a potom, sve vreme meseći, hladnu vodu, kašiku po kašiku.
Kada umesite testo koje se odvaja od posude, stavite ga u najlon kesu, pa u frižider da se odmori 30-ak minuta. Na pobrašnjenoj podlozi razvijte testo oklagijom debljine oko 5mm, prenesite ga u okrugli pleh za tart veličine 28-30cm koji ste prethodno namazali puterom. U plehu ga dodatno prstima rastanjite uz ivice da dobijete “tanjirić”. Ponovo vratite u frižider na 15 minuta. Uključite rernu na 180C.
Recept Mirjane Bobič Mojsilović za tart od šljiva dopašće se svim ukućanima. Kada napravite testo, potrebno je da na namašćen pleh rasporedite testo za tart, zatim ga izbušite viljuškom i pečete na 180 stepeni dok ne porumeni.
Nakon toga izvadite testo iz rerne, premažite džemom od šljiva, seckanim orasima i odozgo stavite šljive isečene na pola. Pospite preko toga kristal šećerom i još nekih 20 minuta vratite u rernu dok tart ne bude gotov.