Brak Radoša Bajića svet portal
Svet

November 8, 2023 11:45

By

Ovo jelo je jedno od omiljenih u porodici Radoša Bajića, a priprema se brzo i lako (recept)

Recept Radoša Bajića za krmenadle je veoma jednostavan

Ako za nekoga možemo reći da je stvoren za sve onda je to sigurno proslavljeni glumac Radoš Bajić. Pored glume, proslavio se kao reditelj, senarista i producent. Međutim, ni drugi poslovi, koji nisu vezani za glumu, mu nisu strani. S obzirom na to da potiče iz šumadijskog sela Medveđa, iz jedne domaćinske porodice, jasno je da mu i poslovi vezani za poljoprivredu idu odlično. Iako mu pečenje rakije ide bolje od pečenja ručka, ako je suditi po jednom receptu koji je podelio sa svojim fanovima, reklo bi se da se dobro snalazi i u kuhinji.

Recept Radoša Bajića svet portal svet tabloid svet

Ata images

Recept Radoša Bajića za krmenadle osvanuo je pre više od dvadeset godina u magazinu TV Novosti, a on ih je nazvao “Kremenadle a la Radoš”.

Pročitajte Radoš Bajić je najbogatiji srpski glumac, a na kući koju poseduje svi mu zavide, evo kako ona izgleda

Priprema ovog jela je možda ne baš brza, ali veoma jednostavna, a sastojke za njega uglavnom svi imamo u frižideru. Krmenadle su ključne kada je ovaj recept u pitanju, dok se povrćem može malo i eksperimentisati.

Recept Radoša Bajića za krmenadle

Sastojci:

1kg krmenadli
malo krompira
šargarepa
crni luk
karfiol
kupus
brašno
2 jaja
so i biber
sirće

Recept Radoša Bajića svet portal svet tabloid svet

Pixabay

Priprema:

Očistite krmenadle od masnoće i poređajte ih na dno posude. Dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada krmenadle omekšaju, dodajte povrće sečeno na komade i dolijte još vode. Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dvoje jaja sa malo brašna. Prelijte krmenadle jajima i stavite u rernu da se zapeku.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM, PIXABAY