

Punjene paprike po Sekinom receptu jedan sastojak čini posebnim i zbog njega se dopadaju baš svima (recept)
Recept Seke Aleksić za paprike punjene pšenicom
Seka Aleksić u poslednje vreme veoma vodi računa o svojoj ishrani, ali kako je veliki gurman gleda da njeni obroci budu zdravi, ali ipak i ukusni. Pored toga što se zdravo hrani, pevačica posti i sva četiri posta, pa su na njenom meniju česti obroci bez mesa. Recept Seke Aleksić za jedno takvo jelo možete pogledati u nastavku teksta.

Photo: Antonio Ahel/ATAImages
Poznato je da pevačica vodila rijaliti šou „Majke i snajke“, gde je, kako sama priznaje usavršila kuvanje.
– Nakon dve sezone i na stotine sati snimanja, bilo bi bez veze da i ja nešto nisam naučila. Raša zaista nesebično deli svoje kulinarske tajne, ali moram da priznam da je i on naučio ponešto od mene – rekla je ranije pevačica.
Pročitajte Seka podelila recept za starinski kolač koji svi obožavaju – Jedan sastojak ga čini posebnim
– Svi koji me poznaju znaju da sam veliki gurman, a verujem da su i gledaoci shvatili to do sada. Retka su jela koja ne volim, a domaća testa nikada ne odbijam – priznala je Seka, koja zbog izgleda ponekad mora da se odrekne specijaliteta koji goje.
Recept Seke Aleksić za punjene paprike
Sastojci:
8 paprika
500 g pšenice
3 čena belog luka
100 g paradajza
300 g praziluka
pola kašičice slatke paprike
bosiljak.

Pixabay
Priprema
Sitno iseckajte praziluk, a paradajz isecite na kockice. Izdinstajte beli luk i slatku papriku, pa u to dodajte skuvanu i samlevenu pšenicu, malo bosiljka i ostalih začina po želji. Pripremljenom smesom napunite paprike. Složite ih u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.