

Ovako se ruča u Sekinom domu za vreme posta: Ovo posno jelo omiljeno je članovima njene porodice RECEPT
Recept Seke Aleksić za posne punjene paprike savršen je
Seka Aleksić je veliki gurman, ali kako posti sva četiri posta ishranu prilagođava tome. Zbog toga su u njenoj porodici obroci bez mesa zastupljeni trećinu godine, a recept Seke Aleksić za jedno od takvih jela oduševio je sve.

Ivan Vučićević
Poznato je da pevačica vodila rijaliti šou „Majke i snajke“, gde je, kako sama priznaje usavršila kuvanje.
– Nakon dve sezone i na stotine sati snimanja, bilo bi bez veze da i ja nešto nisam naučila. Raša zaista nesebično deli svoje kulinarske tajne, ali moram da priznam da je i on naučio ponešto od mene – rekla je ranije pevačica.
– Svi koji me poznaju znaju da sam veliki gurman, a verujem da su i gledaoci shvatili to do sada. Retka su jela koja ne volim, a domaća testa nikada ne odbijam – priznala je Seka, koja zbog izgleda ponekad mora da se odrekne specijaliteta koji goje.
Recept Seke Aleksić za paprike punjene pšenicom
Sastojci:
8 paprika
500 g pšenice
3 čena belog luka
100 g paradajza
300 g praziluka
pola kašičice slatke paprike
bosiljak.

Pixabay
Priprema
Sitno iseckajte praziluk, a paradajz isecite na kockice. Izdinstajte beli luk i slatku papriku, pa u to dodajte skuvanu i samlevenu pšenicu, malo bosiljka i ostalih začina po želji. Pripremljenom smesom napunite paprike. Složite ih u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.