

Zaboravite na industrijske paštete: Snežana Savić otkriva kako da napravite domaću (recept)
Recept Snežane Savić za guščiju paštetu je jednostavan, a izvanredan
Glumica i pevačica narodne muzike, Snežana Savić, ouvek je važila za pravu damu, no, kako je jednom prilikom u emisiji “Praktična žena” otkrila, ona je pre svega majka i baka pa joj kuhinja nimalo nije strana. Ona je u pomenutoj emisiji otkrila kako priprema jedan specijalitet, koji nije jelo za svaki dan, ali je jelo koje će oduševiti i najprobirljivije goste. Recept Snežane Savić za guščiju paštetu je veoma jednostavan.

Youtube printscreen
– To je jedan delikates, nije obična hrana. Njome možete poslužiti nekoga do koga vam je stalo. Guščija pašteta, tost, pa može i neka salatica uz to. Nema čoveka koji bi odoleo ovom jelu – otkrila je Snežana.
Pročitajte Snežana Savić otkrila – Ćerka i unuka nemaju kuhinju pa im spremam hranu
Ovo jelo je svetski specijalitet, a priprema se veoma brzo i lako. Izvanrednog je ukusa i izgleda veoma dekorativno kada se servira na tost hlebu.
Recept Snežane Savić je pravi delikates
Sastojci:
0,5 kg guščije džigerice
2 dcl mleka
50 gr putera
50 gr meda
10 ml vočester sosa
50 ml konjaka
oko 50 gr slanine
slanina po potrebi
malo bibera, malo soli

Youtube printscreen
Priprema
Očistiti džigericu od žilica i ostaviti je da odstoji u mleku preko noći. Istopiti puter i pomešati sa medom, konjakom, vočesterom, biberom i solju. To istresti u manju posudu za pečenje, a preko toga poređati džigericu. Na džigericu staviti iseckanu slaninicu da da šmek. Sve to peći u rerni na 180 stepeni trideset minuta. Kada je gotovo izmiksati štapnim mikserom.