Neodoljiva simfonija ukusa i tekstura: Sarmice od patlidžana po receptu Srne Lango morate probati (recept)
Recept Srne Lango za sarmice sa patlidžanom je idealan za sve prilike
U emisiji “Praktična žena”, glumica Srna Lango je iskoristila svoja kulinarska umeća i pokazala kako ona pravi sarmice, ali ne obične, već od plavog patlidžana.
Plavi patlidžan obiluje specifičnim aromama i ukusima i iz tog razloga sarmice će dobiti posebnu notu ukusa. Recept Srne Lango sigurno će se dopasti svima jer je ovo jelo fantastičan spoj patlidžana i belog mesa, začinjenog mlevenom paprikom i neutralnom pavlakom.
Recept Srne Lango za ovakve sarmice morate probati
Sarmice od patlidžana
Sastojci:
1 patlidžan
400 g belog mesa
1 crni luk
2 crvene paprike
mlevena paprika
So
Začini po ukusu
200 ml neutralne pavlake
Pročitajte Pravi maher u kuhinji – Dragana Katić otkrila recept za sočne paprike bez mesa, tajna je u načinu spremanja (recept)
Priprema:
Prvo je potrebno iseći plavi patlidžan na tanke šnite i ostaviti ga da pusti gorčinu. Nakon toga ocediti ga i belo meso iseći na trake. Na svaki šnit patlidžana staviti po komad belog mesa. Zatim se patldižan roluje kao sarmica i ređa se u tepsiju jedno do drugog i ne treba se ostavljati razmak.
Zatim je potrebno začiniti i staviti mlevenu papriku, a nakon toga se naređa seckani luk i paprika. Kada se uradi to onda se ponovo sve začini. Na kraju se preko svega prelije pavlaka, najbolje je koristiti neutralnu pavlaku kako ne bi uticala na ukus gotov jela i staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Poznata glumica je ovom prilikom pokazala da sem odlične glume poseduje i fenomenalne kulinarske kvalitete i sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju ovog interesantnog jela kada ga budete spremili.