Recept Dragane Katić
Svet

November 2, 2023 13:00

By

Pravi maher u kuhinji: Dragana Katić otkrila recept za sočne paprike bez mesa, tajna je u načinu spremanja (recept)

Recept Dragane Katić za punjene paprike omiljeno je jelo pravih domaćica

Punjene paprike omiljeno su jelo s dolaskom jeseni. Još ako ih pripremate po starom, dobrom tradicionalnom receptu baš poput Dragane onda nema greške. Recept Dragane Katić za punjene paprike koji je nedavno podelila oduševio je sve domaćice iz jednog razloga – spremaju se u zemljanoj posudi i bez mesa. Naravno, varijacija je milion…

Recept Dragane Katić

Guliver Getty Images

Recept Dragane Katić za punjene paprike obožavaćete zbog ovog trika

Popularna voditeljka Dragana Katić pokazala je putem Instagrama svoje kulinarsko umeće i tom prilikom čak i otkrila da poseduje svojevrsno posuđe u kom sprema najukusnija jela.

Pročitajte Ovako izgleda topao, porodični dom – Dragana Katić otvorila vrata svog stana (foto)

Svakako, to ne znači da jedno ovakvo jelo ne možete spremati u keramičkoj posudi ili običnoj šerpi…

Recept Dragane Katić

Instagram

Recept Dragane Katić za punjene paprike još niste isprobali

Evo šta vam je potrebno kako biste spremili jelo po uzoru na recept Dragane Katić…

Sastojci: 

500 g pirinča
2-3 šargarepe
1 krompir

Pročitajte Gulaš po receptu Tanje Bošković je potpuno drugačiji od drugih – Bundeva mu daje poseban ukus (recept)

1 tikvica
1/2 l paradajza
8 paprika

Recept Dragane Katić

Instagram

Recept Dragane Katić za punjene paprike – Priprema je toliko jednostavna

Oprati i izdubiti paprike koje ćete puniti filom. Pirinač staviti da se kuva, a za to vreme izrendati krompir, šargarepu i tikvicu i dinstati ih na laganoj vatri. Kada se povrće izdinsta, dodati mu pirinač i začine po želji.

Pročitajte Ceca Bojković podelila recept za najsočniji juneći stejk, tajna je u ovom potezu kako bi meso bilo izvanredno (recept)

Nakon što se smesa ohladi, paprike se mogu puniti. U nauljenu vatrostalnu posudu ređati napunjene paprike i preliti ih kuvanim paradjzom. Peći u zagrejanoj rerni na 220*C oko 60 minuta, zatim skinuti poklopac i peci na 180*C još oko 30 minuta, kako bi paprike porumenile. Možete poslužiti uz kiselo mleko i domaći preprženi hleb.

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram