Gulaš po receptu Tanje Bošković je potpuno drugačiji od drugih: Bundeva mu daje poseban ukus (recept)
Recept Tanje Bošković za gulaš sadrži jedan poseban sastojak
Proslavljena glumica Tanja Bošković veliki je gurman, a iz njene kuhinje izlaze veoma ukusna, a ponekad i neobična jela. A, jedno od tih neobičnih jela je i gulaš serviran u bundevi.
Recept Tanje Bošković za ovo veoma ukusno jelo tražili su svi oni koji su ga bar jednom probali. Idealan je za jesenje dane kada su pijace prepune bundeva koje su, pored toga što su ukusne, i veoma zdrave.
Pročitajte Recept Tanje Bošković za zdrav život – Više od tri decenije nije bila bolesna, a otkrila je i zbog čega
Bundeva je prepuna vitamina A i C, a kako sadrži i vlakana odlična je i za probavu, štiti zdravlje našeg srca, a ima i druga blagotvorna dejstva. Ipak, bundeva nije glavni sastojak Tanjinog jela, ali jeste vaoma važan, a zbog nje će i gulaš biti serviran na neobičan način.
Recept Tanje Bošković za gulaš u bundevi je nešto posebno
Sastojci:
jedna veća bundeva
kilogram svinjskog ili junećeg mesa
kilogram crnog luka
1 čašica rakije od kajsije
1 kašika džema od kajsije
1 čašu vina
kajsije iz kompota
kukurz
malo cimeta, so, suvi začin, biber
Priprema
– Uzmite jednu veću bundevu, isecite poklopac i dobro očistite. Stavite je zatim u rernu na sto pedeset stepeni, jedno petnaest minuta, ne duže, ali vodeći računa da ne izgori. Na kilo seckanog luka, u šerpu u koju ste prosuli jednu čašu rakije, bacite kilogram mesa iseckanog na kockice. Valja dobro začiniti, zaljutiti, valja staviti jednu kašiku pekmeza od kajsije i krčkati najmanje tri i po, četiri sata i s vremena na vreme nalivajte vinom. Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, na sve to prospite jednu šaku smrznutog kukuruza, vratite u rernu i pecite na sto pedeset stepeni dobra dva sata. Gosti, verujte mi, pojedu i šerpu – otkrila je glumica.