

Starinsku poslasticu koju svi obožavaju Suzana priprema na poseban način: Ovo je njen recept koji svima uspeva
Recept Suzane Mančić za makovnjaču oduševi baš sve
Voditeljka, spisateljica i glumica Suzana Mančić osim u svim svojim poslovima uživa i u kuhinji, u pripremi raznovrsnih jela u kojima uživaju kako članovi njene porodici, tako i gosti koje rado prima u svoj raskošni dom.
Lepa plavuša nedavno je gostovala u emisiji „Praktična žena“ u kojoj je pripremala nekoliko jela, a recept Suzane Mančić za poslasticu koju je pravila tražili su baš svi.

Youtube printscreen Praktična žena
Suzana je pripremala jednu starinsku poslasticu koju svi obožavaju, ali je voditeljkin način pripreme nešto drugačiji od onog kako su to činile naše bake.
Pročitajte Nemate vremena, a želite ukusan i zdrav obrok, Suzana Mančić vam otkriva brzi recept za savršen ručak
U pitanju je štrudla od maka, ili poznata makovnjača koju Suzana priprema od gotovih kora, pa je mogu pripremiti čak i oni koji nisu mnogo vični u kuhinji.

Youtube printscreen Praktična žena
– Ovo je lažna štrudla koja se pravi od gotovih kora, iako sam i ja sama mislila da je u pitanju testo. Jogurt i griz joj daju taj poseban ukus. U nju ide šećer, jer smo svi mi odrastali i na belom brašnu i na belom šećeru – rekla je šaljivo Suzana.
Recept Suzane Mančić za štrudlu od maka
Sastojci:
500g tankih kora
Sastojci za premaz:
3 jaja
1,5 čaša šećera
1 čaša ulja
2 čaše griza
2 čaše jogurta
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Youtube printscreen Praktična žena
Sastojci za nadev:
400g mlevenog maka
10 kašika šećera
400ml mleka
Pročitajte Uvek siti, a sprema se za samo 2 minuta – Doručak princeze Dajane svako može da priušti

Youtube printscreen Praktična žena
Priprema:
Kore podelite u tri dela. Otprilike po 5 komada po rolatu. Pomešajte jaja, šećer, griz, jogurt, prašak za pecivo i vanilin šećer. Preko svake kore premažite ovaj preliv, a na petu stavite nadev od maka.Urolajte i stavite u pleh. Svaku štrudlu premažite sa ostatkom preliva i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Ova poslastica je jednako ukusna i topla, ali i kad odstoji.