Recept Tamare Vučić svet novine svet portal
Svet

June 27, 2024 13:00

By

Ovakav karfiol još niste probali: Trik Tamare Vučić za pripremu koji morate da isprobate

Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol savršen za letnje dane

Tamara Vučić se sjajno snalazi u kuhinji i podelila je svoj recept za zdrav i preukusan ručak na bazi karfiola. Prva dama Srbije Tamara Vučić na svojim društvenim mrežama uglavnom nas obaveštava o poslovnim i diplomatskim sastancima, gde možemo primetiti njen sofisticirani stil i nepogrešiv modni ukus. Međutim, recept Tamare Vučić za pečeni karfiol odneo je sve pohvale.

Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol definitvno odličan predlog za letnje doba

Ipak, ona povremeno pokaže i koliko dobro se snalazi u kuhinji, gde rado priprema zdravu hranu, a neretko joj u tome asistira i njen najslađi pomoćnik, sin Vukan.

Pročitajte Prva dama, vrsna kuvarica – Tamara Vučić pokazala trik za pripremu pite od cepkanih kora VIDEO

Ovog puta, Tamara Vučić podelila je ukusan recept za zdrav obrok od karfiola.

Recept Tamare Vučić svet novine svet portal

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Karfiol je vrlo zdravo povrće, koje je poželjno jesti uvek, a posebno zimi, jer se u samo 100 grama ovog povrća nalazi skoro 100% preporučene dnevne doze vitamina C!

Osim toga, on može biti neverovatno ukusan onda kada nađete pravu caku za njegovu pripremu. Tamara Vučić ima savršen predlog za pripremu karfiola!r

Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol pripremite već danas

Ovaj ručak, osim toga što će biti zdrav i nutritivno bogat, neće biti ni suviše skup, pošto se trenutno kilogram karfiola može naći po ceni oko 300 dinara.

Ono što je nesumnjivo jeste da ćete ga zavoleti i ako vam pre nije bio omiljen!

Pomešajte maslinovo ulje, alevu papriku, so, biber i beli luk u granulama, a potom ovu snesz preko očišćenog karfiola. Karfol poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.

Još recepata pogledajte OVDE 

Dok se karfiol peče, na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte sok od jednog limuna, limunovu koru i peršun, a potom dodajte malo čilija u prahu i kašičicu meda. Pečeni karfiol prelijte smesom. Služite uz parmezan ili svežu salatu.

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy

FOTO: ATA images