Nedeljni ručak koji će se svima dopasti: Vesna Čipčić podelila recept koji ne košta mnogo, a greje dušu i budi uspomene
Recept Vesne Čipčić za nedeljni ručak je odličan
Proslavljena glumica Vesna Čipćić svojim maestralno odigranim ulogama obeležila je brojne pozorišne predstave, serije i filmove, ali veliko umeće i kreativnost ona pokazuje i u kuhinji. Rođena je u Beogradu, ali dobar deo detinjstva provela je u Kikindi, pa je na te dane podsećaju tipične banatske đakonije – nedeljni ručak sa rinflajšom, supom sa grizom i knedlama od džigerice, ali i špikovana teletina u sosu od šargarepe.
Recept Vesne Čipčić dopašće se svim domaćicama
Vesna je jednom prilikom priznala kako je majka kao devojku štedela kućnih poslova jer je znala da će se naraditi u životu, a kada se odvojila od roditelja prvo je naučila da pravi supu jer joj je ona najviše nedostajala. Zamisliti Vojvodinu bez rinflajša, sosa i krompira je naprosto nemoguće, baš kao ni tradicionalni nedeljni ručak kom Vesna dodaje, po svom ukusu, sos od asparagusa, komorača, brusnice, višanja…
Vesna otkriva i da se u Vojvodini petkom jede testo koje domaćice same umese, a flekice sa kupusom i krompirom su obavezne, kao i rezanci sa šećerom ili makom s kojima se završava obrok. Ipak omiljeni recept Vesne Čipčić ipak je špikovana teletina u sosu od šargarepe.
Sastojci potrebni za ovo jelo su:
– oko 300 g telećeg ribića
– malo belog luka
– suvog začina
– ulje
– kisela pavlaka
– peršun
– desetak šargarepa
– tri glavice crnog luka
– malo gustina
Priprema:
Meso se iseče na kocke i dobro našpikuju belim lukom, pospu se suvim začinom i proprže na ulju sa svih strana.
Šargarepe se izrendaju sa tri glavice luka i dinstaju, a kad su gotove doda se malo razmućenog gustina da se dobije sos i u to se spusti meso i dinsta još neko vreme da se ukusi sjedine. Na kraju se doda pavlaka, peršu, i servira, najbolje uz pire krompir. Prijatno.
Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.