recept Vesne Čipčić svet novine svet portal
Svet

November 10, 2024 12:45

By

Nedeljni ručak koji će se svima dopasti: Vesna Čipčić podelila recept koji ne košta mnogo, a greje dušu i budi uspomene

Recept Vesne Čipčić za nedeljni ručak je odličan

Proslavljena glumica Vesna Čipćić svojim maestralno odigranim ulogama obeležila je brojne pozorišne predstave, serije i filmove, ali veliko umeće i kreativnost ona pokazuje i u kuhinji. Rođena je u Beogradu, ali dobar deo detinjstva provela je u Kikindi, pa je na te dane podsećaju tipične banatske đakonije – nedeljni ručak sa rinflajšom, supom sa grizom i knedlama od džigerice, ali i špikovana teletina u sosu od šargarepe.

Recept Vesne Čipčić svet novine svet portal

Instagram

Recept Vesne Čipčić dopašće se svim domaćicama

Vesna je jednom prilikom priznala kako je majka kao devojku štedela kućnih poslova jer je znala da će se naraditi u životu, a kada se odvojila od roditelja prvo je naučila da pravi supu jer joj je ona najviše nedostajala. Zamisliti Vojvodinu bez rinflajša, sosa i krompira je naprosto nemoguće, baš kao ni tradicionalni nedeljni ručak kom Vesna dodaje, po svom ukusu, sos od asparagusa, komorača, brusnice, višanja…

Vesna otkriva i da se u Vojvodini petkom jede testo koje domaćice same umese, a flekice sa kupusom i krompirom su obavezne, kao i rezanci sa šećerom ili makom s kojima se završava obrok. Ipak omiljeni recept Vesne Čipčić ipak je špikovana teletina u sosu od šargarepe.

Sastojci potrebni za ovo jelo su:

– oko 300 g telećeg ribića
– malo belog luka
– suvog začina
– ulje
– kisela pavlaka
– peršun
– desetak šargarepa
– tri glavice crnog luka
– malo gustina

recept Vesne Čipčić svet novine svet portal

Getty Images/Froggery

Priprema:

Meso se iseče na kocke i dobro našpikuju belim lukom, pospu se suvim začinom i proprže na ulju sa svih strana.

Šargarepe se izrendaju sa tri glavice luka i dinstaju, a kad su gotove doda se malo razmućenog gustina da se dobije sos i u to se spusti meso i dinsta još neko vreme da se ukusi sjedine. Na kraju se doda pavlaka, peršu, i servira, najbolje uz pire krompir. Prijatno.

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Getty images