Gubitak sinova boli  Vesnu Zmijanac svet portal Ata images
Svet

March 27, 2024 17:00

By

Vesna Zmijanac je ovom čorbom izlečila stomačne probleme i popravila imunitet: Jedna jeftina namirnica je ključna (foto)

Recept Vesne Zmijanac za čorbu koja popravlja imunitet

Pevačica Vesna Zmijanac godinama je mučila muku sa raznim oboljenjima. Ona je nedavno operisala srce, međutim, manje je poznato da je imala i druge zdravstvene tegobe.

Diva narodne muzike imala je probleme sa varenjem, čest pad imunuteta, hormonske poremećaje, pa sve do problema sa štitnom žlezdom koja nije bila u redu. Da bi popravila svoje zdravstveno stanje pevačica je počela zdravije da se hrani, a mi vam prenosimo recept Vesne Zmijanac za čorbu koja joj je pomogla u tome.

Recept Vesne Zmijanac svet portal svet

Ata images

Vesna je zbog toga odlučila da preuzme starinski recept od svoje bake i za nekoliko meseci rešila je sve probleme.

Pročitajte Brak je bio gotov pre više od godinu dana, Toni se iselio – Evo gde mesecima tuguje za porodicom

Naime, pevačica počela je da pravi čorbu od bundeve i da je jede svakog dana, a ubrzo je videla dobrobiti ove zdrave a jeftine namirnice.

Recept Vesne Zmijanac svet portal svet

Pexels

Vesna je u nju ubacivala i pojedine zdrave sastojke u zavisnosti od toga šta je imala pri ruci, ali ključni recept krem čorbe od bundeve spasio joj je život. Vesna je za nekoliko meseci rešila probleme sa varenjem i druge stomačne probleme, počela je da mršavi, rezultati krvi su joj bili sve bolji i bolji, a prehlade sve ređe. Sada je tu istu čorbu priprema ćerki i unukama, kako bi i one bile zdrave kao dren.

Recept Vesne Zmijanac za čorbu od bundeve

Bundeva je ključni sastojak ove čorbe, ali u nju mogu da se ubacuju i druge namirnice, poput krompira, šargarepe, celera, peršuna, crnog i belog luka…

Recept Vesne Zmijanac svet portal svet

Pexels

Način pripreme:

Bundevu oprati, oguliti i iseći na krupnije kocke. Staviti je u šerpu i preliti vodom tek nešto iznad povrća. Zajedno sa bundevom može se dodati povrće po izboru, ali u mnogo manjim količinama od bundeve. Posle otprilike pola sata isključiti ringlu, a povrće izblendirati štapnim mikserom. Začiniti ga solju i biberom, dodati malo maslinovog ulja i posuti lišćem peršuna.

 

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, PEXELS