Recept Vesne Zmijanac
Svet

January 5, 2024 11:45

By

U domu na Bukulji ovo se redovno kuva: Tajna Vesne Zmijanac koja ovo jelo čini neodoljivim (recept)

Recept Vesne Zmijanac za kupus sa teletinom idealan za božićnu trpezu

Recept Vesne Zmijanac po tradicionalnim posluženjima jedno je od najzastupljenijih jela za vreme praznika, kada se ne posti, naravno. Osim toga što je Vesna Zmijanac proslavljena pevačica, ova dama može da se pohvali i još nekim veštinama ali izvan ove sfere. Njena ljubav prema kulinarstvu najizraženija je u njenom domu u Bukulji, gde provodi najviše vremena. Često ugosti svoju kćerku Nikoliju sa porodicom i tada im priprema razne đakonije.

Recept Vesne Zmijanac

Ata images

Recept Vesne Zmijanac za ukusan kupus sa teletinom

Recept Vesne Zmijanac za ukusan kupus sa teletinom jeste jedno od njenih remek-dela koje je, kako pišu domaći mediji pobralo brojne pohvale.

Pročitajte Gulaš po receptu Tanje Bošković je potpuno drugačiji od drugih – Bundeva mu daje poseban ukus (recept)

Iako postoje brojne varijacije recepta, ključne komponente ostaju nepromijenjene. Bez daljeg odlaganja, nudimo vam izvrsnu preporuku.

Recept Vesne Zmijanac

Rajko Ristić

Recept Vesne Zmijanac – Sastojci i priprema

Za pripremu ovog jela sakupite oko 700 grama telećeg mesa, veliku glavicu kupusa, jednu glavicu luka, jednu šargarepu i krompir ako želite da ih dodate. Dodatno će vam trebati 150 ml soka od paradajza, jedna kašika mlevene paprike, jedna kašika začinskog bilja, jedna kašika brašna i malo bibera.

Pročitajte Svadbarski kupus kakav se jede u domu Darka Lazića nešto je najlepše čime možete poslužiti goste (recept)

U recept Vesne Zmijanac možete dodati i malo celera, sve prema ukusu i afinitetina. Počnite tako što ćete teletinu iseći na veće segmente i postaviti ih na dno posude za kuvanje. Recept Vesne Zmijanac idelaan je a ukoliko želite možete da ga servirate i za božićnu trpezu.

Recept Vesne Zmijanac

Guliver Getty Images Credit: Lilechka75

Zatim preko teletine premazati polovinu listova kupusa, koje takođe treba iseći na veće komade. Nastavite sa dodavanjem luka i šargarepe, koje su oboje narezane na kolutove, na kupus.

Pročitajte Gulaš Danijele Rodić omiljeno je jelo Veljka Ražnatovića – Kuva ga s ljubavlju, ali ovaj sastojak daje magiju (recept)

Ovaj sloj prekrijte preostalim kupusom, pa pospite začine po želji i sve prelijte sokom od paradajza. Na kraju sve prelijte vrelom vodom, poklopite posudu i ostavite da se krčka na laganoj vatri dva sata. Ovaj obrok je idealan za prohladne zimske dane jer je pun vitamina, poteina i daje snagu…

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images / M.M./ATAImages / Guliver Getty Images Credit: Lilechka75