Recept za svadbarski kupus svet portal svet
Svet

December 18, 2023 11:45

By

Svadbarski kupus kakav se jede u domu Darka Lazića nešto je najlepše čime možete poslužiti goste (recept)

Recept za svadbarski kupus kakav priprema Darko Lazić

Pevač Darko Lazić veoma je aktivan na društvenim mrežama, a ono što objavljuje u poslednje vreme oduševljava sve njegove pratioce. Naime, pevač skoro svakodnevno objavljuje hranu koju u svom domu u Brestaču priprema sa suprugom Katarinom. Turšija, ćufte, musaka, pasulj, samo su neka od jela koja su pripremali Kaća i Darko, a mi vam otkrivamo recept za svadbarski kupus najsličniji onome kakav su njih dvoje kuvali.

Recept za svadbarski kupus svet portal svet

Instagram printscreen

Ono što svadbarskom kupusu daje poseban ukus je posuda u kojoj se priprema, a najbolje ga je kuvati u zemljanom loncu, kako to rade Kaća i Darko.

Pročitajte Čuvar zdravlja – Ovo su sva lekovita svojstva kiselog kupusa 

Iako se pravi svadbarski kupus priprema sa kiselim kupusom, jednako dobar ukus je i ako ga kuvate sa slatkim. Recept za svadbarski kupus je veoma jednostavan, a njegova priprema ne iziskuje specijalno kulinarsko umeće.

Recept za svadbarski kupus

Namirnice:

2 glavice kiselog ili slatkog kupusa

svinjski vrat (proizvoljna količina)

slanina (proizvoljna količina)

suva rebra (proizvoljna količina)

2 glavice crnog luka

so, biber u zrnu, crvena mlevena paprika, lovorov list

Recept za svadbarski kupus svet portal svet

Instagram printscreen

Priprema:

Zemljanu posudu podmazati mašću. Iseći glavice kupus na četvrtine, s tim što mu očistite koren. Ređati red kupusa, pa red mesa, slanine, suvih rebara i na kolutove isečenog crnog luka.  Sve to posuti solju, crvenom paprikom, ubaciti nekoliko listova lovora i nekoliko zrna bibera. Isti postupak ponavljati dok ne potrošite sav materijal. Sipati vode dovoljno da prekrije meso i kupus. Zemljana posuda se stavlja u hladnu rernu i polako zagreva na 220 stepeni. Kupus se kuva oko tri, četiri sata. Darko je u sve ovo dodao i svežu, crvenu, ljutu papričicu.

AUTOR: SVET

FOTO: INSTAGRAM