

Omiljeno Mihino jelo njegova ćerka i danas svima sprema: Kod Sinišine majke uvek se jede ovaj specijalitet RECEPT
Recept Viktorije Mihajlović za pene pastu je čaroban
Tradicionalno, obroci u Italiji obično sadrže četiri ili pet jela. Posebno tokom vikenda, obroci se često smatraju kao vreme koje se provodi sa porodicom i prijateljima, a ne kao vreme samo za hranu. Stoga, obroci imaju tendenciju da budu duži nego u drugim kulturama. Tokom praznika kao što su Božić i Nova godina, gozbe mogu trajati satima. Recept Viktorije Mihajlović za pene pastu upravo je u rangu svega navedenog.

Foto: Instagram
Italijanska kuhinja je poznata i cenjena širom sveta. Njena bogata gastronomska tradicija, autentični ukusi i raznolikost jela čine je jednom od najomiljenijih kuhinja na svetu.

Pexels
Recept Viktorije Mihajlović za pene pastu – Tradicionalnost na prvom mestu
Danas, tradicionalni italijanski meni se koristi za posebne prilike (kao što su svadbe), dok svakodnevni meni uključuje samo prvo i / ili drugo jelo, prilog i kafu. Značajan aspekt italijanskih jela je da je obično prvi obrok znatno obimniji, poput rižota ili testenine. Italijanska kuhinja takođe uključuje pojedinačne obroke (sve u jednom jelu), koji istovremeno obezbeđuju ugljene hidrate i proteine (npr. testenine i mahunarke) navela je Vikipedija u svojoj opširnoj platformi informacija.
Pročitajte Nada Topčagić raskrinkala Cecu – Otkrila kako je živela i šta je sve radila pre braka sa Željkom
Porodica Mihajlović jeste jedna od takvih koja obožava tradicionalnu hranu, bilo da je iz Srbije ili iz Italije.
Mihina ćerka Viktorija pokazala je omiljeno jelo koje su jeli kod bake a za koje se pretpostavlja da je i legendarni Miha obožavao.

Recept Viktorije Mihajlović za pene pastu svako može da napravi
U pitanju je pene pasta sa sosom sa posebnim sastojkom. Reč je o votki koja daje poseban šmek a recept Viktorije Mihajlović definitvno će vam promeniti percepciju na italijnski način spremanja istih.
Sastojci:
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 šalot ili pola glvice luka, sitno iseckani
– 3 čena belog luka, zgnječena
– četvrt kašičice čili pahuljica
Još recepata poznatih POGLEDAJTE OVDE
– 100 g paradajz-pirea
– 5 kašika votke
– 100 ml pavlake za kuvanje
– 200 g testenine pene ili rigatoni
– 30 g rendanog parmezana i šaka bosiljka

Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju ili šerpi a tome dodajte luk i veliki prstohvat soli. Pržite na tihoj vatri 10 minuta ili dok luk ne omekša i ne postane providan.
Pročitajte Žene će obožavati ovo jelo – Mira Škorić otkrila recept od ovog povrća, topi kilograme u samo par dana
Dodajte beli luk i pahuljice čilija i kuvajte 30 sekundi. Promešajte i dodajte paradajz-pire, kuvajte dva minuta, zatim sipajte votku i mešajte tri minuta. Potom sipajte pavlaku za kuvanje i brzo promešajte kako bi se sve sjedinilo, pa skinite s ringle.

Pexels
Skuvajte testeninu u slanoj vodi ali ne preterujete sa solju. Ocedite i sačuvajte 150 ml vode u kojoj se kuvala pasta. Sipajte 50 ml vode u votka sos, a zatim dodajte testeninu i parmezan. Sve zajedno mešajte na laganoj vatri dok se sve ne sjedini a po potrebi dodajte još malo vode za kuvanje ukoliko primetite da vam se pasta lepi tačnije da je premalo tečnosti. Začinite po ukusu, a zatim poslužite uz parmezan ili listove bosiljka a možete i mozzarele.