

Idealan predlog za ručak: Musaka na nešto drugačiji način, jedan sastojak je čini posebnom (RECEPT)
Recept za musaku s paprikama je savršen
Ako ne znate šta ćete za ručak imamo za vas odličnu ideju i recept za musaku kakvu do sada sigurno niste probali. Pečene crvene paprike su te koje ovom jelu daju poseban ukus.

Guliver Getty Images
Sezona je paprika, koje pečemo za ajvar ili ih ostavljamo za salatu, pa je ovo idealno vreme da ih iskoristimo i za pripremu ovog preukusnog ručka.
Recept za musaku s pečenim paprikama
Sastojci:
* 1 kg krompira
* 2 glavice crnog luka
* 1 šargarepa
* 2 kašike pirea od paradajza
* 6 fileta crvenih pečenih paprika
* 500 g mešanog mlevenog mesa
* 300 ml jogurta
* 2 jajeta

Ženja Aćimović
Priprema:
1. Krompir oguliti i izrendati nakrupno, sjediniti ga sa sitno isečenom glavicom crnog luka, posoliti i pobiberiti po ukusu.
2. Pravougaonu tepsiju nauljiti i po dnu rasporediti fil od krompira, te poravnati.
3. Preostalu glavicu crnog luka iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Dodati šargarepu samlevenu u blenderu, te sve zajedno kratko propržiti. Ubaciti mleveno meso i nadalje pržiti neprekidno mešajući dok meso ne promeni boju. Umešati pire od paradajza, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa dinstati dolivajući pomalo vode desetak minuta.
4. Fil od mesa rasporediti preko podloge od krompira i poravnati.
5. Filete paprike iseći na trake i posuti preko mesa. Posebno umutiti jaja i jogurt s malo soli, pa preliti preko paprika.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok korica ne porumeni.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu Bakinakujna.