Guliver Getty Images
Svet

October 17, 2024 14:30

By

Najoriginalniji recept za oblande sa orasima i tajnim sastojkom koji će očarati sve domaćice

Recept za oblande sa orasima idealan za proslave

Oblande su klasična poslastica koja je omiljena u mnogim domaćinstvima širom Balkana i šire. Njihova popularnost je rezultat jednostavnosti pripreme, ali i neograničenih mogućnosti za kreativnost u punjenju. Recept za oblande sa orasima jedan je od najzastupljenijih a kada dodate ovaj tajni sastojak – one postaju neodoljive.

Recept za oblande sa orasima, ali tajni sastojak će vas oduševiti

Tradicionalno, oblande su često punjene filom od oraha, čokolade, mleka i šećera. Mnoge bake i majke prenose recepte s kolena na koleno, dodajući svoje tajne sastojke i tehnike koje čine svaku oblandu jedinstvenom. Tokom praznika, proslava i posebnih okupljanja, oblande su nezaobilazni deo trpeze.

Recept za oblande sa orasima svet novine svet portal

Guliver Getty Images

Generacije domaćica ponosno čuvaju svoje recepte i svaki put iznova stvaraju ovu poslasticu koja okuplja porodicu i prijatelje oko stola. Ta jednostavnost i ljubav prema tradiciji čine oblande ne samo desertom, već i simbolom zajedništva i porodične tradicije. Koji su tvoji najdraži recepti nasleđeni iz porodice?

Recept za oblande sa orasima i tajnim sastojkom – čokoladnim likerom

Sastojci:

1 pakovanje oblandi

300g mlevenih oraha

250g šećera

Recept za oblande sa orasima svet novine svet portal

Guliver Getty Images

200g maslaca

4 jaja

100g čokolade za kuvanje

2 kašike čokoladnog likera (tajni sastojak)

1 vanilin šećer

Recept za oblande sa orasima svet novine svet portal

Guliver Getty Images

Priprema:

Rastopiti maslac na laganoj vatri. Dodati šećer i vanilin šećer, mešati dok se šećer ne rastopi. Umutiti jaja i dodati ih u smesu, mešati dok se ne sjedini. Dodati mlevene orahe i rastopljenu čokoladu, mešati dok se smesa ne sjedini. Na kraju dodati čokoladni liker i dobro promešati. Ostaviti smesu da se malo ohladi kako bi se zgusnula. Filovati oblande smesom i slagati jednu preko druge. Pritisnuti oblande i ostaviti ih da stoje nekoliko sati (najbolje preko noći). Iseći na kocke i poslužiti.

Taj čokoladni liker daje poseban, sofisticiran ukus koji će svi obožavati.

Uživajte

AUTOR: SVET

FOTO: Guliver Getty Images