Ovaj kolač je bio je omiljen u celoj Jugi, a danas ga retko ko pravi: Izuzetno sočan i ukusan, a jeftin (recept)
Embargo kolač nekada su sve domaćice spremale
Svaka domaćica je recept znala napamet i ovaj kolač je bio redovan na svim trpezama širom Jugoslavije. Čuveni embargo kolač se pravi od jeftinih sastojaka, i to baš brzo i lako, a fantastičnog je ukusa.
Embrgo kolač bio je među omiljenima
Kolač embargo je biskvit koji može biti odlična užina za decu uz šolju čaja ili mleka, ali i ukusna poslastica kada imate iznenadne goste.
Sastojci:
– 400 g brašna
– 400 g šećera
– 400 ml vode
– 100 ml ulja
– 3 kašike džema
– 2 jabuke
– 1 kašičica sode bikarbone
– 2 kašičice kakaa
Priprema:
U činiji pomešajte prosejano brašno, šećer, sodu bikarbonu i kakao.
Sve promešajte, pa sipajte vodu i ulje. Opet sjedinite, pa dodajte džem i rendane jabuke.
Pročitajte Ukus koji vraća u bezbrižno detinjstvo – Domaći kolač po receptu naših baka miluje dušu
Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom, ili ste je nauljili i posuli brašnom, pa poravnajte.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Na kraju možete da embargo kolač prelijete istopljenom čokoladom ako želite.