

Svadbarski kupus kakav se jede u domu Darka Lazića nešto je najlepše čime možete poslužiti goste (recept)
Recept za svadbarski kupus kakav priprema Darko Lazić
Pevač Darko Lazić veoma je aktivan na društvenim mrežama, a ono što objavljuje u poslednje vreme oduševljava sve njegove pratioce. Naime, pevač skoro svakodnevno objavljuje hranu koju u svom domu u Brestaču priprema sa suprugom Katarinom. Turšija, ćufte, musaka, pasulj, samo su neka od jela koja su pripremali Kaća i Darko, a mi vam otkrivamo recept za svadbarski kupus najsličniji onome kakav su njih dvoje kuvali.

Instagram printscreen
Ono što svadbarskom kupusu daje poseban ukus je posuda u kojoj se priprema, a najbolje ga je kuvati u zemljanom loncu, kako to rade Kaća i Darko.
Pročitajte Čuvar zdravlja – Ovo su sva lekovita svojstva kiselog kupusa
Iako se pravi svadbarski kupus priprema sa kiselim kupusom, jednako dobar ukus je i ako ga kuvate sa slatkim. Recept za svadbarski kupus je veoma jednostavan, a njegova priprema ne iziskuje specijalno kulinarsko umeće.
Recept za svadbarski kupus
Namirnice:
2 glavice kiselog ili slatkog kupusa
svinjski vrat (proizvoljna količina)
slanina (proizvoljna količina)
suva rebra (proizvoljna količina)
2 glavice crnog luka
so, biber u zrnu, crvena mlevena paprika, lovorov list

Instagram printscreen
Priprema:
Zemljanu posudu podmazati mašću. Iseći glavice kupus na četvrtine, s tim što mu očistite koren. Ređati red kupusa, pa red mesa, slanine, suvih rebara i na kolutove isečenog crnog luka. Sve to posuti solju, crvenom paprikom, ubaciti nekoliko listova lovora i nekoliko zrna bibera. Isti postupak ponavljati dok ne potrošite sav materijal. Sipati vode dovoljno da prekrije meso i kupus. Zemljana posuda se stavlja u hladnu rernu i polako zagreva na 220 stepeni. Kupus se kuva oko tri, četiri sata. Darko je u sve ovo dodao i svežu, crvenu, ljutu papričicu.