Recept za taljatele
bakina kujna

14 Avgusta, 2022 12:00

Taljatele s morskim plodovima – fina testenina u sosu od paradajza i vina s dodatkom morskih plodova

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Pročitajte: Krem kocke s malinama – Božanstvena poslastica za vrele letnje dane (foto)

Recet za taljatele

Recept za taljatele s morskim plodovima će vas oduševiti

za 4 osobe
posno jela
priprema: 40 min.

Sastojci:
* 400 g taljatela
* 500 g očišćenih morskih plodova
* 2 srednje glavice crnog luka
* 2 čena belog luka
* 4 pečene paprike
* 2 pune kašike paste od paradajza
* 100 ml belog vina
* 1 kašičica šećera
* 1 l supe od povrća
* 2 kašike seckanog peršuna
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Pečenu papriku očistiti od peteljke i semena i iseći na kockice.

2. U većoj šerpi zagrejati malo ulja, pa propržiti na njemu seckani crni luk. Dodati beli luk i kratko pržiti tek toliko da zamiriši.

3. Ubaciti odmrznute morske plodove i pržiti ih neprekidno mešajući nekoliko minuta. Po potrebi, ako su kraci hobotnice malo žilaviji, prodinstati.

4. Nakon što morski plodovi omekšaju dodati pečenu papriku i pastu od paradajza, pa sve zajedno kratko propržiti. Sipati belo vino, dodati šećer, so i mleveni biber, pa dinstati dok suvišna tečnosti ne uvru.

5. Sipati polovinu supe od povrća i kuvati dok ne proključa. Ubaciti taljatele i kuvati ih dolivajući supu po potrebi dok testenina ne nabubri, a suvišna tečnost ne uvri.

6. Pred kraj kuvanja dodati seckani svež peršun i promešati.

Ovaj i mnoge druge proverene recepte potražite na sajtu www.bakinakujna.rs

FOTO: PROMO