Recept za krem kocke s malinama
bakina kujna

23 Jula, 2022 12:00

Krem kocke s malinama – Božanstvena poslastica za vrele letnje dane (foto)

Recept za krem kocke s malinama idealan za ove letnje dane

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Pročitajte: Pica karbonare – ne morate ići u piceriju, fantastično testo za domaću picu možete umesiti začas

Recept za krem kocke s malinama

Krem kocke s malinama – Božanstvena poslastica za vrele letnje dane

za 8 osoba
priprema: 70 min.
mrsno jelo
pečenje: 15 min.

Sastojci:
Za koru:
• 5 belanaca
• 5 kašika šećera
• 3 kašike brašna
• 100 g čokolade za kuvanje
• 3 kašike ulja
• 6 kašika mleka

Za fil I:
• 1 l mleka
• 5 žumanaca
• 5 kašika šećera
• 6 kašika gustina
• 200 g putera
• 100 g šećera u prahu

Za fil II:
• 500 g malina
• 3 dl soka od malina
• 5 kašika šećera
• 2 kašike gustina
• 10 g želatina u granulama
Za dekoraciju:
• 2 dl slatke pavlake

Priprema:

Kora:

1. Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.

2. U šam od belanaca dodati brašno i polako promešati varjačom.

3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za koru. Peći je u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.

4. Posebno rastopiti čokoladu s mlekom i uljem. Glazuru preliti preko kore i ostaviti na hladnom da se stegne.

Fil I:

1. U šerpu sipati 7 dl mleka i kuvati dok ne proključa.

2. Posebno umutiti preostalo mleko sa žumancima, šećerom i gustinom.
Sipati u ključalo mleko pa nadalje kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.

3. Puter umutiti sa šećerom u prahu, te sjediniti s ohlađenim filom od žumanaca i izmiksati.

Fil II:

1. Maline izmiksati pa sjediniti sa šećerom, i kuvati dok smesa ne proključa.

2. Gustin razmutiti u soku od malina, sipati u ključalu smesu i kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.

3. Želatin razmutiti s 4 kašike hladne vode, pa umešati u toplu smesu od malina.

Finalni postupak:

1. Nakon što se glazura na kori stegne, premazati je filom I, a potom preliti prohlađenim filom II. Ostaviti na hladnom da se želatin stegne.

2. Ohlađeni kolač iseći na kocke, i dekorisati šlagom od slatke pavlake.

FOTO: BAKINA KUJNA