Svet

16 Oktobra, 2021 11:30

Rođak OTKRIVA! Darko ima problem sa psihom i AGRESIJOM! Mora na LEČENJE!

Darko Lazić problem sa agresivnim ponašenjem ima još prošle godine ostao je bez oca Milana, nakon toga, kako tvrde njemu bliski ljudi, nije više isti čovek, psihički problemi zbog povlačenja u sebe i bežanja od realnosti su sve vidljiviji. Kako su prošle godine pričali njegovi rođaci agresivno ponašanje je bilo sve vidljivije

Darko ima problem sa psihom!

Darko ima neke psihičke probleme, više nije isti kao što je bio. Nakon iznenadne smrti oca, za kojeg je bio jako vezan, potpuno se promenio. On se ponaša kao da se ništa nije desilo, još nije svestan da je izgubio jednu od najvažnijih osoba u životu, počeo je da pije više nego ranije, agresivno se ponaša u određenim trenucima, beži od realnosti, verovatno mu je tako lakše. – ispičao je svojevremneo Lazićev rođak za SVET i dodaje:

Darko Lazic

 

Nije se još kao čovek pošteno ni isplakao za ocem.Tada mu je još i Marina  savetovala da popriča sa nekim stručnim licem i da se suoči sa problemom, ali on to odbija i govori da nije lud da ide kod psihijatra. Svi su zabrinuti za njega, jer vide da nije dobro, ali on to ne želi da prizna. Jako je bio vezan za oca, on je zaslužan za to što je Darko postao pevač, od malena ga je forsirao za muziku i razvijao njegov talent, bio je najponosniji kad mu je sin uspeo i počeo da živi svoje snove – nastavio je Lazićev rođak i dodao:

Milan je otišao na operaciju zato što je video kako je u kratkom roku njegov sin smršao, pa mu je Darko platio isti zahvat smanjenja želudca kao što je i on radio, to je ono što nikad neće moći da oprosti sebi, sve potiskuje. Boli ga što nije više vremena provodio sa njim, što ga je često nervirao svojim nepromišljenim postupcima, kaje se zbog svih svađa koje su imali. Znate, Darko je veliki emotivac i lako pusti suzu, zato sve čudi što je ovako hladan nakon gubitka oca, nikako da pusti te emocije iz sebe. Zaista smo zabrinuti za njega. Čak ni nakon nesreće koju je doživeo, nakon buđenja iz kome kada nije znao da li će ikada više moći da stane na svoje noge, nije se ovako osećao i ponašao. Tada je bio u depresiji, svakodnevno je plakao, pomišljao da sebi oduzme život, ali nije bio ovako čudan.

Darko je tada snimio pesmu posvećenu ocu, koju početkom marta treba da izbaci, tek kada je ušao u studio da je snimi shvatio je koliko mu je teško, nije mogao da zaustavi suze, i prvi put nakon gubitka oca izbacio je tugu iz sebe, pa se snimanje baš odužilo. Tada je bio jedan od prvih incidenata, dok je pevač za jednu televiziju pričao o pesmi koju je posvetio ocu, njegov vozač ga je prekinuo, a Darko je na njega navodno ispoljio sav nakupljen bes.

darko lazic

Hoćeš da te cimnem ja glavom? – pripretio je Darko, nakon čega je usledio niz psovki. Darko je potom oštro odgovorio da završava intervju i poručio mu da se skloni, ali ovakvo agresivno ponašanje u poslednje vreme kako kažu često pokazuje.
Svi su bili šokirani njegovim ponašanjem, on nije agresivan dečko, nikad se nikome ne obraća ružno, vrlo je staložen, ali to je samo još jedan od pokazatelja da se ne zna kad može da eksplodira. Sve češće je takav – kaže rođak.
Većina psijatara deli mišljenje da je vrlo opasno kriti emocije nakon gubitka bliske osobe:

Konkretno u ovom slučaju, čoveku se svašta izdešavalo u kratkom periodu, od problema sa bivšom ženom, saobraćajne nesreće sa ozbiljnim posledicama, prekomerna kilaža, iako to nekom ne deluje zabrinjavajuće to je veliko opterećenje i problem koji utiče na pishu i na kraju gubitak oca. On očigledno nije dovoljno emocionalno zreo i nije bio spreman na takve stvari, zato potiskuje emocije. Ako se osoba povlači u sebe i izbegava suočavanje sa gubitkom, trebalo bi konsultovati stručnjaka, jer odloženo tugovanje može predstavljati pretnju za fizičko i mentalno zdravlje. Najgori mogući oblik ublažavanja tuge jeste korišćenje psihoaktivnih supstanci i bežanje od realnosti, droga i alkohol ostavljaju trajne posledice na mozgu – tvrdi psijatar.

AUTOR: KATARINA BOGAVAC/SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ/SVET