

Rolnice s tikvicama – kuglice od pilećeg belog mesa i parmezana u ogrtaču od mladih tikvica, idealno su jelo za vrele dane leta
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
Pročitajte: Čupavci s višnjama – pripremite tradicionalni slatkiš na malo drugačiji način i uživajte u svakom zalogaju
Rolnice s tikvicama – kuglice od pilećeg belog mesa i parmezana u ogrtaču od mladih tikvica, idealno su jelo za vrele dane leta.
Priprema: 40 min.
Pečenje: 40 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 2 veće mlade tikvice
* 400 g mlevenog pilećeg belog mesa
* 4 pune kašike prezli
* 60 g parmezana
* 1 manje jaje
* 400 g izmiksanog pelata paradajza
* 1/2 kašičice bosiljka
* 100 g mocarele
* mleveni biber
* 3 kašike maslinovog ulja
* so
Priprema:
1. Mlade tikvice oprati zajedno s korom, a zatim ih oguliti nožem za povrće na šire trake. Posoliti ih i ostaviti po strani da odstoje kako bi omekšale. Preostalu sredinu izrendati nakrupno, te i nju posoliti i ostaviti da posti sok.
2. Pileće belo meso sjediniti s jajetom, prezlom i parmezanom, dodati mleveni biber i malo soli po ukusu, pa dobro izmešati. Rendane tikvice ocediti od suvišne tečnosti, dodati ih u smesu od piletine i sve zajedno dobro izmešati.
3. Pelat paradajza sjediniti s bosiljkom i kašikom maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa kratko prokuvati. Sos od paradajza prebaciti u vatrostalnu činiju.
4. Na svaku traku tikvice naneti kašiku pripremljenog fila i urolati. Rolnice poslagati preko sosa od paradajza. Odozgo ih premazati preostalim maslinovim uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok kora tikvica ne omekša.
5. Činiju izvaditi iz rerne, pa preko svake rolnice naneti kolut mocarele i vratiti u rernu da se sir otopi.
Ovaj i mnoge druge proverene recepte pronaći ćete na sajtu www.bakinakujna.rs