Svet

3 Marta, 2021 18:00

Šabanu se nije ispunila ŽELJA da oženi sina!

Prošlo je dve godine otkako je pevač Šaban Šaulić tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod mesta Bilefeld u Nemačkoj, a njegov kum i klavijaturista Slobodan Stojadinović, koji je i jedini živi svedok iz tog automobila još se nije oporavio od udesa.

Šabanu se nije ispunila želja

I dalje idem na terapije, i fizikalne i kod psihoterapeuta. Imam i ovde i u Srbiji po jednog. I dalje mi se dešava da noćima ne mogu da spavam, uzimam i terapiju. Fizički se još nisam oporavio. Stradao mi je treći pršljan, napuklo sedam rebara sa leve strane, karlica operisana. Dug oporavak sledi – kaže na početku razgovora Slobodan i priseća se Šabanove poslednje želje, koja se pevaču, na žalost nije ispunila.

U poslednje vreme, pred smrt znao je da bude tužan, neraspoložen. Rekao je da misli da će da skonča na bini jer više nije imao puno ni volje a ni snage da nastupa. Iscrpljujuće mu je bilo sve to. Pa, i tog kobnog jutra u putu je spominjao Sinana, svoje roditelje, sve neke ljude koji nisu više među živima, da li je to neki predosećaj, ne znam. Ipak, ono što mu je vraćalo osmeh na lice bila je želja da oženi sina Mihajla. Često je znao da kaže „Samo ovog mog magarca da oženim, to mi je najveća želja.

– Da napravimo veselje kako treba, pa posle neka bude šta bude”. Bio je srećan u tim momentima. Na žalost, svadbu nije dočekao, a nije se ni desila. Saobraćajna nesreća je bila u februaru, a venčanje je trebalo da se održi u junu mesecu. – ističe Slobodan koji još ne može da se pomiri sa činjenicom da je u tom stravičnom udesu ostao bez najboljeg prijatelja.

AUTOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ/SVET