Majka Dženana Lonačervića svet portal svet
Svet

April 16, 2024 18:17

By

Ovo je istina o razvodu i izbacivanju supruge iz kuće: Dženan Lončarević izneo sve detalje

Saopštenje Dženana Lonačerevića u vezi razvoda

Pevač Dženan Lončarević pre dva dana postao je glavna tema u svim medijima zbog razvoda od supruge Samire, koju je odlučio da napusti posle 25 godina braka. Pevačeva supruga se prvi put oglasila za medije i otkrila da Dženan ima nameru da je ostavi na ulici, jer se sva imovina koju je kupovao vodi na njegovu majku i ljubavnicu.

Iako pevač nije želeo da govori za medije, preko advokata se obratio javnosti, a saopštenje Dženana Lonačrevića prenosimo vam u celosti.

Saopštenje Dženana Lonačerevića svet portal svet

Antonio Ahel/ATAImages

– Obraćam vam se ovim putem kao punomoćnik Dženana Lončarevića, o čemu prilažem punomoćje za zastupanje, saglasno odredbaina Zakona o javnom informisanju, član 94 koji reguliše pravo na odgovor na informaciju. Naime, u poslednjih nekoliko dana moj klijent je uočio svakodnevnu, izrazitu medijsku aktivnost štampanih i elektronskih medija, a vezano za brakorazvodni postupak koji je u toku između Dżenana Lončarevića i Samire Lonćarević.

Pročitajte Ceca i Lidija ljute suparnice – Evo kako izgleda Ocoljićkina kuća, nije ni nalik pevačicinoj

– U tom smislu sam od strane Dženana Lončarevića, u svojstvu njegovog advokata, ovlašćen da uputim ovo sopštenje za medije, uz napomenu da se nakon ovog saopštenja moj kijent, a ni ja nećemo više obraćati ni medijima ni javnosti, imajiići pre svega u vidu lični stav, a i način života mog klijenta, kome je, tokom cele njegove profesionalne karijere, svojstveno da svoju privatnost maksimalno ceni i istu ne iznosi u javnost.

Saopštenje Dženana Lonačerevića svet portal svet

Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Tačno je da je dana 28.02.2024. godine, nakon neuspešnih razgovora o sporazumnom razvodu braka, preko punomoćnika, Osnovnom sudu u Prijepolju, Dženan Lončarević podneo tužbu za razvod braka od Samire Lončarević, sa predlogom da sud brak razvede, odluči o poveravanju zajedničkog maloletnog deteta jednom od roditelja, kao i da odredi doprinos za izdržavanje zajedničkog maloletnog deteta.

Saopštenje Dženana Lonačerevića otkriva da li će Samira završiti na ulici

– Ovaj sudski postupak za razvod braka predstavlja samo formalizaciju činjenice da izmedu bračnih drugova ne postoji zajednica života već dugi niz godina. On je samo i isključivo postupak za razvod braka, poveravanje zajedničkog maloletnog deteta na brigu i staranje i određivanje novačnog iznosa na ime doprinosa za izdržavanje.

Ovaj sudski postupak ne predstavlja postupak za deobu bračne tekovine i u ovom postupku sud neće raspravljati o tome šta predstavlja bračnu tekovinu i koliki mogu biti udeli bračnih drugova u njenom sticanju.

Saopštenje Dženana Lonačerevića svet portal svet

Ivan Vučićević

– U tom smislu bez osnova i značaja su natpisi u medijima koji se ovih dana pojavlju, a tiču se izjava jedne od parničnih strana vezano za zajedničku imovinu bračnih drugova i njenu podelu. Isti predstavljaju vid pritiska na mog klijenta sa verovatnim ciljem da mu nanesu štetu, stvore kod onih koji prate njegov rad loš utisak o njemu kao osobi i konačno da naškode njegovom profesionalnom ugledu, imajući u vidu da je Dženan Lončarević javna ličnost.

Pročitajte Dženan Lonačerević progovorio o porodici – Ljudi su sve protumačili pogrešno, osmehom sam prikrivao tugu 

Posebno napominjemo da između parničnih stranaka nikad nije bilo reči o bilo kakvom iseljenju ili “izbacivanju” iz porodične kuće, kako tokom trajanja sudskog postupka tako ni nakon njegovog okončanja.

– Činjenica je da se nakon podnošenja tužbe, punomoćnik Dženana Lončarevića obraćao postupajućoj sudiji kao i Predesdnici i Osnovnog suda u Prijepolju, a zbog činjenice da nakon podnošenja tužbe predmet nije bio dostavljen Centru za socijalni rad u Prijepolju, koji po službenoj dužnosti postupa kada razvodi brak u kome ima maloletne dece. Zahtev Dżenana Lončaravića se odnosio na to da sud preduzme zakonom propisane radnje, i zakaže ročište u ovoj pravnoj stvari.

Saopštenje Dženana Lonačerevića – Pevač ne ubrzava razvod

– Nakon ovog obraćanja zakazano je prvo ročiste u ovoj pravnoj stvari za 23.07.2024.godine, dakle gotovo 5 (pet) meseci nakon podnesene tužbe. Neosnovane su tvrdnje da Dženan Lončarević iz bilo kog razloga želi da ovaj postupak bude završen brzo ili prekoredno. Imajući u vidu dug period u kojem zajednica života između bračnih drugova ne postoj i, mom klijentu nije bitno ni u kom sinislu trajanje brakorazvodnog postupka kao ni formalizacija sudskog epiloga ovog braka, koja će se u nekom trenutku i desiti.

Saopštenje Dženana Lonačerevića svet portal svet

Ata images

– U tom smislu ovo saopštenje predstavlja želju Dženana Lončarevića da pred medije i javnost iznese činjenice koje su nesporne i da ukaže na to da osim njegovog imena koje je dobro poznato javnosti ne postoj i više ništa što bi bi ovaj sudski postupak razlikovalo od bilo kog drugog sudskog postupka za razvod braka čiji akteri su lica koja nisu šire poznata javnosti – stoji u saopštenju koju je pevačev advokat poslao redakciji Kurira.

AUTOR: SVET

IZVOR: KURIR

FOTO: ATA IMAGES