Saša Mirković
Scandal

5 Marta, 2022 20:00

SCANDAL Intervju Saša Mirković: „Lukas i ja pucamo na pobedu u Torinu“!

Samo za SCANDAL! Saša Mirković otkriva nove planove i kaže da očekuje veliki uspeh Ace Lukasa na predstojećem takmičenju kandidata koji su u trci za predstavnika ovogodišnje Evrovizije! Osim toga, Mirković ističe i da je i te kako ponosan na svoj tim iz Hype TV i Hype produkcije koji predano rade i doprinose razvoju digitalnih platformi, ali i razvoju same produkcije.

Po medijima se piše da ste sigurni u Lukasovu pobedu, šta ti kažeš na to?

– Mi nismo zagovornici one krilatice važno je učestvovati, kod nas je važno i učestvovati i pobediti. Igramo na pobedu i mislim da je i Aca i ceo tim oko njega dovoljno iskusan, tako da je sasvim izvestan uspeh u Torinu. Takođe, pripremamo i ovde mnoga iznenađenja na samom takmičenju u Srbiji.

Aca Lukas

Scandal/Ivan Vučićević

Kakvo iznenađenje je u pitanju?

– Pripremamo nešto ekskluzivno za nastup i siguran sam da niko neće ostati ravnodušan… Što se tiče same pesme, jako je dobra. Radili smo je Saša Nikolić i ja, Lukas je maestralno izvodi. Jedna je stvar šta se domaćoj publici sviđa, a druga je kad tamo ode izvođač i vidi šta sve može da uradi i dopadne se svima u svetu. Naravno, idemo na to da ponovimo uspeh koji sam ja imao sa Marijom Šerifović.

Da li je Aci potreban specijalan performans za Evroviziju?

– Njemu to ne treba, biće to sveden nastup, ali spremamo iznenađenje, biće to krajnje iznenađujuć nastup…

Radiš i kao producent serije Aviondžije?

– I te, i mnogih drugih serija.

Pročitala sam da će se Marina Visković pojaviti u nastavku serije?

– Sa Marinom nisam obnovio saradnju, ne bih svakako da gledam u prošlost… Svako ima pravo na greške, a veliki ljudi opraštaju, tako sam vaspitan, to nosim iz kuće… Nekad oprostite neke stvari sa kojima se možda i ne slažete i ne zaboravite ih, ali pružite drugu priliku, nekad i neku više, ali volim da pružim drugu priliku.

 

Saša Mirković

Scandal/Ivan Vučićević

Šta još spremaš od serija?

– Pripremam i film i seriju Kafana na Balkanu, ići će prvo film, pa serija i to će zaista biti maestralno… Trenutno smo ipak fokusirani na Aviondžije, radi se treća i četvrta sezona, a krećemo i petu i šestu, a Kafana na Balkanu se snima od maja, emitovaće se od septembra na kanalima Telekoma, SuperStar i B92.Aviondžije se emituju i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, očekujem da se prodaju i u Bugarsku i Rumuniju, radimo i titlove. Prezadovoljan sam ekipom koja radi Aviondžije, zaista su uigrana i dobra ekipa.Moram da naglasim i da se, što se filmova i serija tiče, danas snima više nego u vreme stare Jugoslavije, a tada smo bili druga zemlja na svetu po proizvodnji filma. Zahvaljujući ljudima iz Telekoma, te tome što je država prepoznala šta treba raditi i u kom smeru treba razvijati filmski i serijski program, dobili smo to da glumci i svi članovi ekipa, od reditelja do rasvetljivača, lepo žive i imaju odlične honorare.

Kako sve postižeš, imaš baš mnogo posla?

– Fokus je sada na Lukasu i fokus je na nastupu njegovom na RTS-u, tako da. Jedino bismo voleli da se obelodani ko su članovi žirija na RTS-u. Mislim da bi javno trebalo da se zna ko ocenjuje te ljude i ko su u stvari članovi žirija…

To se ne zna?

– To ne treba da se drži u tajnosti, to je glupa priča, jer onda znate šta to znači?! To znači da neko može da ih korumpira, ako neko može da korumpira člana žirija, onda taj ne treba da bude u žiriju… Ne znam zašto samo Olivera Kovačević zna ko su članovi žirija, to samo znači da ostavlja mogućnost za neku sumnju i da će se nešto desiti ispod žita. Zato mi zahtevamo da RTS objavi imena članova žirija!

Zašto to takmičenje godinama unazad prate navodne insinuacije da je sve namešteno?

– Baš zato i apelujem da se javno kaže ko su članovi žirija da ne bi bilo tih nagađanja i insinuacija! Treba svi da znamo ko su članovi žirija, zašto Olivera Kovačević zna ko su članovi žirija, a javnost ne zna… Mora sve da bude transparentno, jasno i glasno, drugačije mi nećemo ni učestvovati na tom takmičenju. Ne želimo da iko sumnja u regularnost takmičenja. Meni se to desilo s Marijom Šerifović, po uzorku se proglasio pobednik, što je bruka i sramota! Zamislite da nisam u Helsinkiju osvojio prvo mesto, optužili bi nas da smo namestili takmičenje!

Kakva je saradnja sa Kijom, kada izlazi njen album?

– Za nekih mesec dana treba da izađe album. Ti Zrenjaninci su čudni, ali su dobri ljudi. Osim Kije, iz Zrenjanina sarađujem i sa glumcem Ivanom Džudijem. I on je jako čudan, ali vredan i profesionalan kao i Kija. I dobar je čovek. Oboje su veliki profesionalci. On je glumac, ona je pevačica… I da se ne uvredi kopilot, Mladen Sovilj, on igra sa Džudijem u Aviondžijama, i baš su mi nestašni u kabini…

A da li i dalje sarađuješ sa Miroslavom Ilićem?

– Da, jako sam ponosan na tu saradnju i pripremamo za 22. decembar gala koncert povodom 50 godina njegove karijere. Biće to veliki spektakl u Areni. I Lukas sprema koncert u Areni, tradicionalno pevaće 3. novembra.

Kako je sarađivati s Miroslavom?

– Sjajno, on me je nekako i dovukao na estradu. Najviše sam naučio od njega i te starije ekipe…

Da li javne ličnosti mogu da opstanu bez skandala?

– Nigde na svetu to nije moguće, pa ni kod nas. Pa i obične ljude prate skandali, ono što te ne ubije, to te ojača. Padnemo, ustanemo, očistimo prašinu i idemo dalje. Najvažnije je da postoji tolerancija među ljudima i da svako zna kada treba da popusti…

Da li pratiš Zvezde Granda?

– Na moju sreću, ne! Nemam mogućnosti da gledam, jer pratim isključivo Telekom kanale, na Telekomu ima mnogo zanimljiviji kanali i programi baš u vreme kada se to emituje, a moj daljinski upravljač ne hvata taj kanal iz mnogo zvezdanih razloga…

A kako ti se čini njihov koncept takmičenja?

– To je koncept za šou-program u kom je žiri u fokusu… Ne mogu da gledam maltretiranje onih ljudi, koji su doduše na to pristali… U pitanju je jedno neopravdano pravljenje nebrojeno mnogo pevača. Čini mi se da su počeli da ubeđuju ceo region da treba svi da počnu da pevaju! To je najveći problem, ta hiperprodukcija nije dobra ni za kulturu, ni za tu decu koja se takmiče, a posle nemaju želje za nekim drugim aktivnostima… Vide tamo i mnogo nepravde i to ih posle prati kao trauma u životu. To takmičenje ne treba da bude za tako mlade osobe, ubijaju ih u pojam, a ne daje im se šansa da posle toga budu samostalni, nego su uslovljeni i nekim ugovorima koji su budibog s nama! Ja imam festival Čaroliju koji traje 15 godina, Leontina i ja radimo s decom i nikad nismo dozvolili da bilo ko tu nešto petlja. Tu sva deca dobijaju iste nagrade, sva deca su pobednici, nema velikih nagrada, ali sve bude prijemčivo i za uho i oko.

„NIJE U REDU DA SE SNIMA FILM O DŽEJU BEZ DOZVOLE PORODICE“

Džej

Scandal/Ivan Vučićević

Pojavila se priča da se snima film o Džeju bez dozvole njegove porodice, šta misliš o tome?

– To svakako nije u redu ako je tako. To nije etički, nema smisla. Ne znam kakav je zakon po tom pitanju, ali porodica u svakom slučaju treba da se pita i treba da dobije nešto od toga.

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SCANDAL

FOTO: Ivan Vučićević