Scandal

4 Decembra, 2021 20:00

SCANDAL! Intervju! Cakana: Želim u ŽIRI Zvezda Granda!

Samo za SCANDAL! Dragica Radosavljević Cakana kaže da se ne plaši korone i da se pridržava svih mera, pa samim tim i ne strahuje za sebe i svoje najbliže,

I moj muž i ja smo se vakcinisali, a to je najveća zaštita. Super sam, korona se sa mnom nosi. Potpuno sam OK, jeste da je vreme čudno, moramo da se čuvamo. Kao i većina, poštujem sva pravila i mere kriznog štaba. Dobro sam, i bolje je nego što sam mislila da će biti.

Kakav stav imaš prema vakcinama?

Ja sam među prvima primila vakcinu. Smatram da treba da svi da se vakcinišemo. Svi mi imamo neke tripove, ali to je bilo više u početku. Svi su polemisali da li treba ili ne, ali mislim da treba da idemo u korak sa ostalima u svetu i da treba da se stvori kolektivni imunitet kako bismo svi nastavili da radimo i živimo kao što smo i navikli.

cakana i muž

Rajko Ristić

Da li je istina da ste izjavili da nikad niste čuli za mlađe koleginice Kaću Grujić, Kaću Živković, Aleksandru Mladenović…

Aleksandru Mladenović u životu nisam pomenula, ali naravno da znam ko je i naravno da znam i Kaću Grujić, i Kaću Živković. One su trenutno vrlo popularne, a to što sam ja izjavila, bila je šala. To sam rekla u jednoj emisiji apropo njihovog odlaska na pijac, ko god je gledao shvatio je da je moj kontekst bio šaljiv, i što je najvažnije, to znaju i one i nemamo nikakav problem. Katarina Grujić je jako draga osoba, posebno mi je simpatična i lepa. Ne mogu da pričam da li mi se sviđa kako neko peva ili kako neko ne peva. Svako ima svoj stil i ovo je drugačije vreme. Ne mogu svi da rade ono što ja volim. Na kraju krajeva, ja sa tim devojkama gostujem po emisijama, pa bi bilo smešno da kažem da ih ne poznajem. To su neke naše interne šale, devojke to znaju i to je to. A da vam kažem, iza mene je dugačka karijera, pa zaista nema potrebe da se bavim tim stvarima. Što se tiče mlađih kolega, u svakoj emisiji pomenem da imamo mnogo kvalitetnih i talentovanih mladih pevača.

Koga bi od mlađih izdvojila kao najtalentovanijeg?

Vanja Mijatović je odlična pevačica. Zatim Kaća Živković, Tanja Savić, Slavica Ćukteraš, Stefan Petrušić, Topalko, Dinča, Darko Lazić, Dušan Svilar… To je mlada ekipa koja tek staje na noge, oni će svi nas naslediti. I mi smo nekog nasledili i zauzeli neka mesta, to je logičan sled stvari. Neću sigurno da pevam 800 godina.

Aleksandra Mladenovic

Ivan Vučićević

Cakana: Želim u ŽIRI da pomognem mladima!

Da li pratiš Zvezde Granda?

Pratim, naravno. Tu i vidim koliko ima dobrih pevača. Mentori rade sa njima, bore se za njih. Sve to odlično funkcioniše. 

Da li bi volela da budeš u žiriju Zvezda Granda?

Volela bih, zašto da ne. Ako bude prilike i ako me pozovu, pristala bih. Imam empatiju prema tim mladim ljudima i kao mentor bih im se zaista posvetila. Naravno, korektno bih ocenjivala i potrudila bih se ako bih bila mentor da u svakom pogledu utičem na kandidate. I u izboru pesama, i u kompletnom stajlingu. Ne bih nametala svoje, ali bih davala predloge i trudila bih se da nađemo najbolje rešenje. Volela bih da dobijem ženskog kandidata, baš bih preokrenula situaciju, napravila bih nešto potpuno drugačije u svakom smislu. Treba nam nešto novo. Ja pripadam pevačima starijeg kova, ali prihvatam i neke kvalitetne nove trendove. A sad to što ja pevam tradicionalne pesme, to je sticaj okolnosti i ja sam na to ponosna jer sam mnoge takve pesme oživela. I na kraju krajeva, svi se uvek vraćamo tradiciji.

Šta se dešava sa pesmom Srpkinja je mene majka rodila, da li je to vaša pesma ili pesma Indire Radić?

Nema potrebe da se polemiše da li je to moja ili Indirina pesma. Tekst je napisala Ljiljana Jevremović, kompozitor je Perica Zdravković. Perica i Ljilja su mene pozvali i ponudili mi da otpevam tu pesmu i ja sam pristala. Indira je to otpevala na svoj način, ja sam na svoj. Indira je to snimila 1996. a ja 2019. godine. Ideja je bila da se ta pesma oživi i predstavi publici u malo drugačijem ruhu i aranžmanu. Indira ima mnogo pregleda na tu pesmu i ja to poštujem, Ja mislim da ona nema ništa protiv toga. Meni bi bilo drago da neko tako izvede i moju pesmu. Recimo, Ej dragi, dragi je moja pesma, a autor je Dragan Nikolić, to je njegovo delo, a ja sam je kupila. Da vam ne nabrajam sad ko je sve pevao tu pesmu i meni je zbog toga drago. Od Jelene Tomašević preko Legendi do ne znam više ni ja koga. Meni je to drago, ne mogu ja nikome da zabranim da peva tu pesmu. Naravno, nije u redu da neko prisvoji tuđe autorsko delo, ali to je uostalom i protivzakonito i to svi znaju. Tako da, bar ja sa Indirom nemam nikakav problem. Za nju ne znam da li ima problem, jer se nismo ni čule niti smo o tome pričale. Pesma je sada otpevana na drugi način, to se autorima svidelo i to je to, a ja sam je samo oživela. Indira je moja koleginica koju volim i cenim. Izuzetna je i za druženje, i za saradnju i o njoj imam samo reči hvale.

ceca napala popovića

Ivan Vučićević

Izjavila si da je sistem vrednosti kod nas katastrofa zbog pevača koje je iznedrio rijaliti?

To je neki novi stil koji ja lično ne prihvatam, ne mogu da prihvatim da neko postane zvezda za jedno veče ili za jedan rijaliti. Kod nas je biti zvezda postalo smešno jer se te takozvane zvezde sreću i po kafićim, i po pijacama, prodavnicama. To prave zvezde ne rade. Mi imamo Cecu, Brenu, Zdravka Čolića, Jelenu Karleušu. Imali smo Džeja, Tomu Zdravkovića, Šabana… On je bio narodska zvezda, baš prava iako ste svuda mogli da ga vidite. Bio je izuzetan i ja sam ga mnogo volela. Sve ostalo nije ni blizu njih. Sa druge strane, svi koji su imali velike hitove i dugo su na estradi, i oni su zvezde. Ana Bekuta, Snežana Đurišić, pa i ja sam sama sebi zvezda, pa onda Miroslav Ilić… Tu je i Vera Matović, oko nje su se nekad lomile ograde, pa Nada Obrić… Sve su to ozbiljni pevači i u nekom periodu su bili zvezde! A ovo što dođe i prođe, to nije ništa, mada nisu krivi ni ti mladi ljudi, već oni koji ih ubede da mogu to da rade. Nisi zvezda ako odeš u rijaliti i posle snimiš jednu pesmu. Za ovaj posao potrebno je mnogo truda, živaca, rada, fleksibilnosti, svega što čoveka čini dobrim i kvalitetnim. Pre svega, treba da imaš i talenta i to je sve potrtebno da postaneš ime, a to ne znači da si zvezda.

saban saulic

Bojan Vuković

Da li neki pevači mogu da naslede slavu Šabana ili Džeja?

Šaban je bio neprikosnoven. Ne verujem da može da se pojavi neko poput Šabana. Za mene je on bio neko ko se igra sa svojim glasom, on je mogao bukvalno sve. Ne verujem da tu vrstu talenta ima još neko na našoj sceni. Roditi se s tim i pritom znati i to kasnije oblikovati i napraviti tolike hitove. Takve zvezde se ne gase! Džej je takođe bio jedinstven, tako da ne verujem da će se neko poput njih ponoviti.

Lepa Lukić radi i dalje, šta misliš o njoj?

Ona je i zvezda, i kraljica, i carica! Žena izgleda sjajno, dobro se drži, ne povlači se, odgovara na sve pozive. Zaista je sjajna! 

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SCANDAL

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ/SCANDAL