Recept Seke Aleksić svet portal svet Instagram
Svet

maj 21, 2025 11:00

By

Ovu tortu Sekina deca obožavaju: Kremasta je, jeftina i brzo se pravi (recept)

Recept Seke Aleksić za pesak tortu pun je pogodak

Seka Aleksić važi za ženu koja sve zna i može, pa tako uspeva godinama da ostane jedna od najvećih muzičkih zvezda, da bude divna supruga i majka, a pokazala je i da je odlična domaćica. Svaki recept Seke Aleksić koji pevačica objavi obavezno se isprobava, jer je garantovano odličan i stopostotno uspeva.

Recept Seke Aleksić svet portal svet

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić

Porodica Seke Aleksić voli njene kulinarske specijalitete, a sinovi se posebno obraduju kolačima i tortama koje ona za njih sa ljubavlju sprema. Da je ekspert za poslastice dokazala je odavno, a pesak torta po receptu Seke Aleksić postaće vam jedna od omiljenih.

Recept Seke Aleksić za pesak tortu je jednostavan, brz i uspeva svima

Sastojci:

– 1 l mleka
– 200 g šećera
– 3 C Pudinga sa ukusom vanile
– 1 kesica C Vanilin šećera
– 150 g maslaca
– 150 g mlevenog keksa
– 80 g mlečne čokolade
– 80 g C Kokosovog brašna
– 2 kesice C Šlag krema belog, sa ukusom slatke pavlake
– mleko za šlag prema uputstvu sa pakovanja

Recept Seke Aleksić svet portal svet

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić

Pesak torta po receptu Seke Aleksić se priprema ovako:

U 2 dl hladnog mleka rastvoriti puding. 8 dl mleka sipati u šerpu, dodati šećer i staviti da provri.

Kada provri sipati puding rastvoren u mleku i skuvati ga prema uputstvu sa pakovanja (oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz neprekidno mešanje). Umešati vanilin šećer.

Na šerpu u kojoj je puding staviti poklopac ili pokriti providnom folijom kako se tokom hlađenja ne bi stvorila korica. Mešati ga povremeno tokom hlađenja. Ohladiti ga na sobnoj temperaturi.

Recept Seke Aleksić svet portal svet

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić

Margarin ili puter sobne temperature umutiti mikserom i dodati u ohlađeni puding i ponovo umutiti. Smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo umešati mleveni keks i staviti na dno modle prečnika oko 20 cm.

Recept Seke Aleksić svet portal svet

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić

U drugi deo umešati istopljenu čokoladu, premazati preko sloja sa keksom. U treći deo umešati kokos, premazati preko čokoladnog sloja. Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i premazati tortu.

Gotovu tortu ostaviti u frižideru nekoliko sati (najbolje preko noći), dekorisati po želji i poslužiti.


AUTOR: SVET

FOTO: INSTAGRAM, YOUTUBE PRINTSCREEN